Verdens største kaninrase: Veier ofte over 10 kg

09/07/2024 22:00

Sofie

Dyr
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Mange er overrasket over hvor stor den gigantiske kaninen er.

Med en vekt på ofte over 10 kg er den flamske kjempekaninen den desidert største kaninrasen i verden. De er også ekstremt rolige skapninger og er derfor gode kjæledyr.

Opprinnelig ble den flamske gigantiske kaninen avlet i Flandern, Belgia for sin pels og kjøtt. I dag regnes de som en av de mest rolige og tolerante kaninrasene i verden og kan lage flotte kjæledyr hvis de holdes riktig.

Det skriver Oddity Central.

I følge rasestandarden har en flamsk kjempekanin et stort hode, lange, oppreiste ører, en lang og kraftig kropp og en pent avrundet rygg. 

Ikke overraskende er verdens største kanin en flamsk kjempekanin, og den veier hele 22 kg og måler 1,3 m.

På grunn av sin store størrelse krever den flamske gigantiske kaninen mye plass og mye mat sammenlignet med andre raser av tamkanin.

Rasen er en tamkaninrase som kan spores tilbake til 1500-tallet. Det antas å være avledet fra en rekke kjøtt- og pelstyper, inkludert Steenkonijn eller belgisk steinkanin.

Rasen fikk lite internasjonal oppmerksomhet før rundt 1910, da den begynte å vises på små husdyrutstillinger, hvor dens imponerende størrelse gjorde at den skilte seg ut. 

I dag avles den fortsatt for kjøtt og pels, men den er mer populær som selskapsdyr. Hvis de håndteres riktig, er disse milde gigantene veldig rolige, selv rundt små barn.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.