Veterinær avslører de beste hunderasene å ha

23/05/2024 23:04

Henrik R

Dyr
Foto: Dagens.no
Foto: Dagens.no
Den kjente veterinæren 'Ben The Vet' har delt sin personlige liste over de beste hunderasene å ha hjemme i en viral TikTok-video. Med sin omfattende erfaring både profesjonelt og personlig innen veterinærmedisin, har han satt sammen en topp fem.

Greyhound: Den vennlige løperen

På femteplass fremhever Ben greyhounden. Selv om de ikke er de mest kosevennlige hundene, er deres milde natur bemerkelsesverdig.

"Det er så mange som trenger et hjem etter sin løpekarriere," nevner Ben og understreker viktigheten av adopsjon. Greyhounds krever spesifikk pleie, inkludert god tannhygiene fra tidlig alder.

Border Terrier: Den robuste lille følgesvennen

Fjerdeplassen går til border terrieren, en liten og robust følgesvenn. Ben uttaler: "Hvis jeg skulle velge en liten hund, ville de sannsynligvis være mitt førstevalg."

Border terriere er kjent for sin kjærlige natur og evne til å knytte sterke bånd med mennesker.

Vizsla: Den aktive atleten

På tredjeplass finner vi den ruhårede ungarske vizslaen. "De er moderate i utseende, men kan ha leddproblemer som hofteleddsdysplasi," advarer Ben.

Denne rasen trenger mye mosjon og daglig stimulering for å forbli fysisk og mentalt sunn.

Labrador Retriever: Den lojale familiehunden

Labrador retrieveren inntar andreplassen på Bens liste.

"De er kjent for å være fremragende familiehunder på grunn av sin vennlige, lojale og morsomme natur. Selv om de generelt er sunne, bemerker Ben at "de er genetisk disponert for flere problemer, spesielt i leddene."

Blandingshund: Den robuste og allsidige

På toppen av listen velger Ben blandingshunden. Han verdsetter spesielt den genetiske mangfoldigheten som disse hundene tilbyr, noe som generelt gjør dem mer motstandsdyktige mot arvelige sykdommer.

"Du får ikke den forutsigbarheten du har med en rasehund, men hva du får er en potensielt sunnere følgesvenn," forklarer han.

Bens liste gir innsikt i de beste hunderasene å ha hjemme basert på en kombinasjon av helse, temperament og behov. Enten du vurderer en greyhound eller en blandingshund, er det viktigste å finne en hund som passer til din livsstil og kan bli en kjærlig del av din familie.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.