Veterinær med en advarsel: Disse vanlige matvarene kan drepe hunden din

02/05/2024 15:00

Emma

Dyr
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En hundeekspert har utstedt en viktig advarsel om fem vanlige matvarer som kan være dødelige for kjæledyr.

En hundeekspert har utstedt en viktig advarsel om fem vanlige matvarer som kan være dødelige for kjæledyr.

Mange av matvarene som anbefales som sunne alternativer til fet snacks viser seg å være dødelige for hunder, og risikoen øker spesielt i ferieperioder når eiere endrer kostholdet og vil skjemme bort sine firbente venner litt ekstra.

Det skriver Mirror.

Mange av oss streber etter å spise sunnere i det nye året etter de lange julemånedene, men en ekspert advarer om de helsevennlige matvarene du aldri bør gi hunden din.

Forsikringsselskapet Protectivity understreker at visse anbefalte sunne alternativer faktisk kan være dødelige for hunder.

"Denne tiden av året kan være full av farer for kjæledyr ettersom eiere håndterer festlige rester og endringer i kostholdet, spesielt hvis de har bestemt seg for å spise sunnere i det nye året," sier de.

"Den beste måten å forhindre ulykker på er å utdanne deg selv om hvilke ting som er giftige og sørge for å holde dem utenfor rekkevidde."

Ifølge eksperter inkluderer noen av de risikable ingrediensene du kanskje har til overs fra julen:

Druer og rosiner: Selv om de er et sunt alternativ til snacks med høyt mettet fett, er det viktig å vite at de er giftige for hunder og kan forårsake nyresvikt selv i små mengder.

Macadamia nøtter: Disse nøttene er populære som en sunn snack før trening, men de kan forårsake svakhet, oppkast og hypotermi hos hunder.

Løk og hvitløk: Dette er vanlige ingredienser i mange hjemmelagde retter, men de er blant de farligste for hunder i alle former – pulverisert, rå, dehydrert eller kokt – da de kan ødelegge hundens røde blodlegemer og føre til anemi.

Xylitol (tyggegummi): Mange som ønsker å spise sunnere, bruker tyggegummi for å redusere cravings for snacks. Men hvis hunden kommer i nærheten av den og spiser den, kan det gå galt. Xylitol kan forårsake en rask økning i insulinnivået hos hunder, noe som kan føre til hypoglykemi.

Meieriprodukter: Selv om de er gode kilder til protein og kalsium for mennesker, kan mange hunder ikke tolerere laktose og vil oppleve fordøyelsesproblemer hvis de spiser meieriprodukter.

En talsperson for Protectivity bemerker farene og understreker viktigheten av å holde farlig mat borte fra hunder: "Det er viktig å sette grenser for hunden din slik at de vet hva som forventes av dem. Disse grensene gjelder ikke bare for hundeeiere, men også for de som jobber rundt hunder, som hundefrisører og hundeluftere."

– Det kan være fristende å skjemme bort våre firbente venner med rester fra festen, men det kan få farlige konsekvenser. Og mens du kanskje har tenkt å forbedre dine egne spisevaner i år, er det viktig å huske at mat som er sunn for deg, ikke alltid er bra for dem.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.