5 vaner som kan tære på økonomien din

31/08/2016 21:15

webmaster

Forbruk
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er ikke alltid like lett å spare penger.

Det er ikke alltid like lett å spare penger, og noen ganger merker vi ikke engang hvor mye penger vi har brukt før vi sjekker kontoen i slutten av måneden. Og enkelte utgifter kan vi ikke unngå, som mat, skatt og boligutgifter. Men det finnes også en del vaner som ødelegger for vår personlige økonomi. Her er noen som det kan lønne seg å bli kvitt: 

1) Ingen sparekonto til nødstilfeller 

De fleste vil på et eller annet tidspunkt i livet komme over et nødstilfelle hvor man må punge ut med litt penger. Dette kan være en reparasjon av bilen, innkjøp av briller eller kjøp av ny vaskemaskin dersom den skulle gå i stykker. Mange velger å ikke ha en spesifikk sparekonto til slike nødstilfeller fordi man heller ønsker å bruke pengene til nedbetaling av lån

Dersom en nødsituasjon skulle oppstå og man ikke allerede har satt av pengene til dette, vil man ofte ende opp i en situasjon der det er nødvendig å låne penger. Dersom du for eksempel må bruke kredittkortet til å betale for nødsituasjonen og ikke er i stand til å betale hele kredittkortregningen ved forfall, så kan du ende opp med å måtte betale en del penger i renteutgifter. 

2) Bruke salg som en unnskyldning til å bruke penger 

Ja, vi kan spare mye penger ved salg og dersom det er noe spesifikt du trenger, så vil det absolutt lønne seg å prøve å kjøpe dette ved et salg. Men mange bruker salg som en unnskyldning til å kjøpe en rekke varer som man egentlig ikke har behov for. Dersom det ikke er noe spesifikt du har behov for å kjøpe, så bør du prøve å unngå å gå på salg så mye som mulig for å ikke bli fristet til å kjøpe ting eller tjenester. 

3) Betale kun minstebeløpet på kredittkortet 

Når du kun velger å betale minstebeløpet på kredittkortregningen, så risikerer du å måtte betale renteutgifter på kredittkortet ditt. Selv om det kommer mange fordeler med bruk av kredittkort, så bør du alltid betale kredittkortregningen ved forfall for å unngå de høye renteutgiftene som følger med. 

4) Tro du kan spare penger på å handle online 

Dersom du finnes gode tilbud på internett, så kan det lønne seg å handle flere varer på nettet. Men når man først har begynt med netthandel, så kan man ha lett for å handle produkter som man egentlig ikke har behov for. Nettet er fullt av ulike salgsvarer, og du vil ofte kjøpe produkter kun fordi de er billige, men ikke fordi du faktisk trenger de. 

5) Ignorere goder du får gjennom jobben 

Veldig mange nordmenn har mulighet til å få for eksempel forsikring gjennom jobben, eller andre goder. Noen ganger vil man glemme alle godene man kan få gjennom jobben, men her kan det være mye penger å spare. Dersom du velger å for eksempel opprette en forsikring gjennom jobben din, så er det viktig å sørge for at du ikke betaler for en forsikring privat også.