9 nostalgiske gadgets som kan gjøre deg steinrik

02/06/2015 15:15

Anniken Hauge

Forbruk
Nå er det på tide å rydde gjennom kjeller og loft! Pakket i originalt innpakningspapir er ekstra viktig.

De har gjort barndommen og ungdommen din litt morsommere, men det er slett ikke over enda. Disse 9 nostalgiske klenodiene kan nå også gjøre voksenlivet litt bedre.

Endsleigh Insurance har trålet gjennom auksjonssiden eBay, og funnet ut hvor mye de gamle 'lekene' dine er verdt. 

Nedenfor er noen av monsterprisene disse gadgets tidligere har blitt solgt for. Dessverre gjelder det for de fleste tingene at emballasjen er ubrutt.

1. Nokia 3310
ALLE sendte SMS og spilte Snake på dette vidunderet på 90-tallet. Telefonen har i ettertid oppnådd et rykte som et objekt som ikke kan gå i stykker. Derfor er det en stor sjanse for at man fortsatt har denne mobilen liggende et eller annet sted. Er den litt eller slett ikke brukt, kan de bringe inn mer enn 2000 kroner på diverse auksjonssteder. 

2. GameCube
Nintendos spillemaskin fra 2001 var både billigere og mer kompakt enn konkurrentene PlayStation 2 og Xbox, men i dag er den vesentlig mere verdt: imponerende 10.000 kroner.

3. Dreamcast
Segas spillemaskin fra 1998 blev produsert i bare seks år, men oppnådde allikevel kultstatus på grunn av sine banebrytende online muligheter. I dag kan den selges for 8000 kroner. 

4. iPod (første generasjon)
I dag hvor de fleste har smartphones med innebygget musikkavspiller, selger Apples iPods ikke like godt lenger.  Men da de hadde sin storhetstid, spyttet giganten flere generasjoner av Mp3-spilleren ut. Sitter du på den aller første generasjon i original innpakningspapir kan du hente hjem utrolige 100.000 kroner.

5. Sony Walkman Cassette
Det fantes en tid før mp3-filer. Da hørte man på CD-er. Men det var også en tid før det. Da var det kassetter det handlet om, og sitter du på en Sony kassettspiller kan du fint få 2000 kroner for den. 

6. Nintendo 64
I 1996 kom Nintendo 64 og slo konkurrentene Sony PlayStation og Sega Saturn med blant annet det legendariske Super Mario 64, som imponerte med sine tredimensjonelle baner. Men også på prisen banker spillemaskinen konkurrentene: 13.500 kroner.

7. Boombox Ghettoblaster
Har du en ubrukt Ghettoblaster stående fra 90-tallets ungdomsrom - ja, hvorfor skulle du egentlig det - men har du, kan du inkassere 15.000 kroner.

8. Nintendo Game Boy
En ubrukt Game Boy Original i en ubrutt eske vitner kanskje om en trist barndom - til gjengjeld kan den forsørge voksenlivet ditt med 10.000 deilige norske kroner.

9. Tamagotchi
Din venn - lærerens fiende. Det lille lomme-dyret som krevde døgnbehandling, og ga deg mange morsomme stundet tross dets sparsomme evner utenfor å sove, spise og bæsje. Det kan nå gjøre livet ditt litt morsommere med 3.000 kroner.