Bruk unødvendig strøm: Trekk ut støpselet fra disse apparatene før du legger deg

13/04/2024 07:00

Emma

Forbruk
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Tross alt bruker du dem ikke når du sover!

For å spare penger på strømregningen, kan du koble fra visse elektriske apparater når du ikke bruker dem.

Selv om det høres enkelt ut, er det mange av oss som ikke gjør det, og det kan faktisk gjøre en stor forskjell.

Det melder argentinske medier La Gaceta.

Underholdning og kjøkkenutstyr

TV-en og datamaskinen er eksempler på apparater som fortsatt bruker strøm selv når de er slått av, hvis støpselet fortsatt er koblet til. Derfor er det smart å koble fra om natten eller når du ikke er hjemme.

Det samme gjelder mindre kjøkkenapparater som mikrobølgeovner og brødristere. Du trenger bare å ha dem tilkoblet når du bruker dem.

Mobilladere

En annen synder er mobilladeren din. Mange har for vane å lade telefonene sine over natten, men etter at telefonen er fulladet, fortsetter laderen å bruke strøm. Det er bedre å ta den ut når telefonen er ladet.

Vel, det er ikke akkurat en formue du taper ved å ha laderen koblet til kontakten for en enkelt natt nå og da, men mange bekker små!

Sist, men ikke minst, er det lurt å trekke ut skjøteledningen fra stikkontakten når de tilkoblede apparatene ikke er i bruk.

Triksene ovenfor kan hjelpe deg med å kutte ned på energiforbruket ditt og gjøre en positiv forskjell på strømregningen.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.