De heteste interiørtipsene for julen

Tiden er endelig inne for å begynne å pynte til jul. Det finnes mange forskjellige interiørtrender og mange forskjellige stiler. Noen elsker å pynte med de 40 nissene de har liggende fra flere år tilbake, noen liker det enkelt, mens andre har kanskje ikke så mye julepynt å ta av. Uansett er det muligheter for å få en fin julestue.

Ta en opprydning i julepynten

Mange kvier seg litt for pyntingen, da det blir ofte litt for mye av alt. Hvert år tas det ned store esker med julepynt, og ofte hoper det seg opp med nye nisser og andre julefigurer år etter år. Til slutt sitter du med 4 store esker med julepynt, og mulighet til å kun bruke noe av pynten. Rydd opp i eskene. Hvilke nisser og hvilken pynt har du et spesielt forhold til, og hvilke blir liggende igjen i kassen hvert år? Få en oversikt over hva du har, og hva du eventuelt kan gi bort.

Rødt, grønt og hvitt med innslag av gull

De ultimate julefargene har alltid vært, og vil mest sannsynlig alltid være, rødt og grønt. Rødfargen er et symbol på den tradisjonelle julenissen som kommer innom i løpet av jula, mens det grønne forbindes med juletreet som kommer opp rett før jul. De siste årene har også hvitt blitt mer populært å bruke i interiøret, som gjerne kombineres med enten rødt eller grønt. Som følge av julestjerna blir gull ofte brukt til detaljer og setter virkelig prikken over i'en på julestemninga. Hva med å bruke hvitt og skoggrønne farger til å dekke bordet, og kombinere med en lysestake av gull?

Rydd opp i huset

Å rydde i julepynten er en ting, men man bør også få ryddet litt i huset før man starter pyntingen. Det er liten plass til julepynten dersom bokhylla er overfylt eller kjøkkenbenken er full. Pynten kommer også gjerne bort dersom den blir stående blant masse andre saker. Sørg for at du har en plass å sette bort alle overflødige saker, så blir julen mye ryddigere og mer hyggelig. se på www.unoliving.no for oppbevaring og andre praktiske møbler. Kanskje blir det fint med et vitrineskap som oppbevarer glass og de fineste vinene? Eller et elegant trillebord til servering av middagen?

Masse levende lys!

Jula blir ikke det samme uten. Man må ha litt levende lys for å skape skikkelig stemning. Når de først begynte med lys på juletreet, så var det levende lys som stod på greinene, mens Santa Lucia måtte gå med stearinlys i håret. Så det er ikke rart at mange forbinder levende lys med jul. Varier bruken av lys. Noen ganger er det nok med en enkel lysestake, andre ganger er det mange lys i forskjellige tykkelser og høyder som gjelder. Bruk lysene akkurat slik du ønsker det selv og skap rikelig med julestemning

Hjemmelagd pynt og dekor

Enten man har masse julepynt fra før av, eller om man ikke har noe som helst, så er det alltid moro med noe hjemmelaget. Det trenger ikke å være så avansert eller vanskelig, det kan være nok å plukke noen kongler og grønne, friske grankvister til å ha på julebordet. Eller så kan man bruke tomme syltetøyglass eller andre glass som lysholdere. Spraymal til de blir delvis gjennomsiktige, og pynt med et bånd rundt halsen. Har du fire av disse og setter på tall, så har du også en helt ny, unik adventsstake.

Start jula nå!

Selv om det fortsatt er litt tid igjen til julen virkelig er i gang, er det aldri for tidlig å starte forberedelsene. Finn ut hva som må handles inn, spesielt om du tenker å handle inn noen møbler, og planlegg når du skal få tid til å gjennomføre alt. Kos deg med juleforberedelsene!