De norske barn finner balansen på en løpesykkel

Norske familier – og ikke minst barnene har tatt løpesykkelen til seg. På fortauet, i hager og i barnehager løper mindre barn glade rundt på deres løpesykler. Men hvorfor er den lille sykkelen uten pedaler så populære?

Det er noen helt innlysende grunner til at løpesykkelen er flyttet inn i mange hjem med barn. Sett fra barnenes vinkel gir løpesykkelen dem følelsen av selvstendig å kunne bevege seg fritt – og styre ved egen kraft.

Foreldre velger løpesykkel til deres barn, fordi løpesykkelen trener balanseevne, reaksjonsevne, koordinasjon og motorikk – og gjør overgangen til å kunne sykle på en to-hjulet sykkel uproblematisk. De fleste barn slipper å bruke støttehjul, når de skal ha deres første sykkel, fordi de allerede har trenet balansen på to hjul.

Men hva er en løpesykkel egentlig?

En løpesykkel er akkurat som en to-hjulet sykkel – bare uten pedaler. Ditt barn beveger seg fremover ved å sitte på sadelen og holde fast i styret – mens det løper.

Kvalitet – ja takk!

I Norge velger vi kvalitet til våre barn. Derfor er de mest solgte løpesyklene også dem i den beste kvalitet. 

Noen av de krav vi har til løpesykler til våre barn er:

  • God støtdemping/fjæring, så våre barns rygg er godt beskyttet når kjøreunderlaget er ujevnt. 
  • Et godt grep på styret 
  • Lav vekt, så våre barn selvstendig manøvrer rundt.
  • Justerbar sadel og styre, så sykkelen kan vokse med våre barn – og slik at de fortsatt kan sitte ergonomisk korrekt.

Kokua løpesykkelen har alle de funksjoner som vi setter pris på når det gjelder sikkerhet og kjøreglede for våre barn. Opplev de populære løpesykler her

Når er ditt barn klar til en løpesykkel?
Noen barn er klar til en løpesykkel allerede når de er 1 ½ år, andre er først klar, når de er 2 ½. Ditt barn er klar til løpesykkel når det kan løpe selv og er sikker på beinene.

Når du skal velge løpesykkel til ditt barn, skal du være oppmerksom på sadelhøyden. Den skal passe til ditt barns skrittlengde – så det kan nå bakken med lett bøyde bein – på flat fot.

Vil du utfordre ditt større barn?

Er ditt barn blitt for stor til en løpesykkel, kan en sparkesykkel være en god ide. Med sparkesykkel trener ditt barn også sin balanse og motorikk – og styrker dessuten sin evne til å kryss-koordinere. Når ditt barn sparker med en sparkesykkel, skal det både styre og sparke seg fremover med det ene bein, mens det andre beveger seg opp og ned på selve sparkesykkelen.

På sparkesykkelen kan ditt barn utfordre seg selv med hopp eller triks – som styrker kroppsbevistheten og balansen optimalt. Det krever naturligvis en sparkesykkel i god kvalitet.

Uansett ditt barns alder er det viktig å ha en god balanse og en god motorikk. Den gode motorikken styrker ditt barns kroppsbevisthet.

Ditt barn kan også finne balansen – på løpesykkel eller sparkesykkel.