Den eneste tingen som kan overraske katten din

07/01/2018 21:00

KC

Forbruk
Vet du at det er én ting som kan snu opp-ned på tilværelsen til katten din og samtidig øke kattens levealder med flere år?

At katteeiere har et entusiastisk forhold til katten sin, er et kjent faktum. På godt norsk heter det “kattegæren”, og for oss katteentusiaster er det en hedersbetegnelse. Det betyr kort og godt at vi bryr oss om våre firbeinte familiemedlemmer.

Forandring fryder ikke

Akkurat som oss mennesker, er kattene våre vanedyr. De foretrekker å gjøre nøyaktig det samme, dag etter dag. Det sparer energi, og er trygt. Vi mennesker skal ikke gi katten nye utfordringer, når vi vet at den trives best med å gå i gamle spor.

Likevel er det én ting som vi som katteeiere skal være oppmerksom på, og det er kattens kosthold.

Hva skal katten spise?

Katten skal ha tørrfôr og vann. Våtfôr resulterer i plakk, dårlig tannhelse og smerter for katten. 

Katten din bør kastreres, spesielt hvis det er en utekatt. Dermed bør tørrfôret ha redusert kaloritetthet, fordi kastrerte katter er mer bedagelige enn ikke-kastrerte katter. 

Gi katten alle de nødvendige næringsstoffene

Det viktigste er imidlertid at du velger et kattefôr som inneholder alle næringsstoffene som katten trenger. Og for å være helt ærlig og konkret med deg: Du må slutte å kjøpe kattemat på butikken. Whiskas og Friskies er ikke godt nok for katten din. 

Du skal kjøpe kvalitetskattemat for steriliserte katter fra Eukanuba, Royal Canin eller Hills.

Dette kjøper du vanligvis i store 10-kilossekker. En så stor sekk koster gjerne over 600 kroner, og fås kjøpt på dyrebutikken eller på nettet. Til sammenligning koster for eksempel Whiskas eller Friskies kattemat noe mindre, men med en helt annen kvalitet.

Det er ikke bare prisen som er forskjellig på “merkefôr” og “billigfôr”! Kjøper du skikkelig mat til katten, kan du sjokkere katten din. Og det på en god måte.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.