Eksperter fastslår: Du har tint opp den frosne maten din feil hele livet

23/04/2023 09:02

Henrik R

Forbruk
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Legger du den frosne maten i kjøleskapet og lar den tine langsomt, eller setter du mikrobølgeovnen på avrimingsjobben? Du bør slutte med begge deler. Les her hva du heller bør gjøre.

Hvem har ikke opplevd å ta en pakke frossent kjøtt ut av fryseren om morgenen og legge den i kjøleskapet for å ha en pakke tint kjøtt klar til steking eller koking til middag på ettermiddagen?

Og hvis man har det veldig travelt, har de fleste sikkert også plassert de frosne matvarene i mikrobølgeovnen.

Slik tiner du maten din riktig

"Pakk den frosne maten godt inn i plast, og den vil varmes opp raskere når du bruker kaldt vann direkte fra springen, fordi vann leder bedre. Det smaker også bedre," sier Susanne Ekstedt fra det svenske SP Technical Research Institute i Göteborg, som påpeker at det er raskest og sunnest å bruke vanntrikset.

Det er Susanne Ekstedts erfaring at det typisk kun er matindustrien som kjenner til dette trikset og ikke vanlige forbrukere.

Så hvis du trenger å bruke den frosne maten din raskt, er det best å tine den opp i vann.

Dette gjelder både for kjøtt, fisk og grønnsaker.

Når du skal tine mat, er det viktig å unngå iskrystaller, noe som lett kan skje i kjøleskapet. Disse iskrystallene kan nemlig skade matcellene og endre smaken på maten din.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.