Eksperter sier: Du har tint din frosne mat feil hele livet

Kaster du den frosne maten i kjøleskapet og lar den sakte tine, eller legger du mikrobølgeovnen på tiningen? Du burde slutte å gjøre begge deler. Les her hva du skal gjøre i stedet.

Som ikke har prøvd å ta en pakke frossent kjøtt ut av fryseren om morgenen og kaste det i kjøleskapet for å ha om ettermiddagen en pakke tint kjøtt klar til å komme på pannen eller i pannen til dagens middag.

Og hvis du er veldig opptatt, har de fleste sannsynligvis kastet den frosne maten i mikrobølgeovnen også.

Slik konfigurerer du maten riktig

– Den frosne maten seiler riktig i plast, og den varmes opp raskere når den bruker kaldt vann direkte fra springen, fordi vann er mer ledende. Det smaker også bedre, sier Susanne Ekstedt fra Det svenske SP Technical Research Institute i Gøteborg, som påpeker at det bør være raskest og sunnere å bruke vanntriks.

Det er Susanne Ekstedts erfaring at det vanligvis bare er næringsmiddelindustrien som vet om dette trikset og ikke vanlige forbrukere.

Så hvis du trenger å bruke frossen mat raskt, er det best å tine den i vann. Dette gjelder kjøtt, fisk og grønnsaker.

Når du tiner mat, er det viktig å unngå frysing, som lett kan gjøres i kjøleskapet. Disse talene kan skade matcellene og endre smaken på maten din.

Les mer om tørring her.