Eksperter sier: Du har tint din frosne mat feil hele livet

24/06/2021 09:54

Emma

FORBRUKER
Kaster du den frosne maten i kjøleskapet og lar den sakte tine, eller legger du mikrobølgeovnen på tiningen? Du burde slutte å gjøre begge deler. Les her hva du skal gjøre i stedet.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Som ikke har prøvd å ta en pakke frossent kjøtt ut av fryseren om morgenen og kaste det i kjøleskapet for å ha om ettermiddagen en pakke tint kjøtt klar til å komme på pannen eller i pannen til dagens middag.

Og hvis du er veldig opptatt, har de fleste sannsynligvis kastet den frosne maten i mikrobølgeovnen også.

Slik konfigurerer du maten riktig

– Den frosne maten seiler riktig i plast, og den varmes opp raskere når den bruker kaldt vann direkte fra springen, fordi vann er mer ledende. Det smaker også bedre, sier Susanne Ekstedt fra Det svenske SP Technical Research Institute i Gøteborg, som påpeker at det bør være raskest og sunnere å bruke vanntriks.

Det er Susanne Ekstedts erfaring at det vanligvis bare er næringsmiddelindustrien som vet om dette trikset og ikke vanlige forbrukere.

Så hvis du trenger å bruke frossen mat raskt, er det best å tine den i vann. Dette gjelder kjøtt, fisk og grønnsaker.

Når du tiner mat, er det viktig å unngå frysing, som lett kan gjøres i kjøleskapet. Disse talene kan skade matcellene og endre smaken på maten din.

Les mer om tørring her.

Læs også:

Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Krever bare en ingrediens Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Den siste nye hårtrenden er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må tenke deg nøye om før du følger den, advarer en hudlege.