Få økonomien opp igjen etter jul

27/12/2017 08:15

PA

Forbruk
Julen er høysesong for forbruk. Butikkene fyller hyllene med alt fra julepynt til julegaver for å få deg til å bruke penger. Pengene går fort, det er ikke vanskelig å bruke penger. År etter år ser vi nye rekorder på hvor mye som ble handlet på kreditt i desember. Men spørsmål er, hvordan skal vi passe på at vi har råd til utgiftene på nyåret?   Budsjett Det kan være nødvendig å kutte ned på de månedlige kostnadene. Et godt tips er å sette opp et budsjett, for å unngå at du bruker mer penger enn du kan. Dette gir deg også oversikt over økonomien, noe som igjen hjelper deg med å gjøre smarte finansielle avgjørelser. Har du aldri satt opp et budsjett før og trenger hjelp, er Financer en side som bl.a. hjelper deg med dette. Her finner du 10 tips for å sette opp et budsjett.   Andre velger å ta i bruk forskjellige sparetips, men hva om pengene fremdeles ikke strekker til? Trenger du å fikse taket, gå i gang med oppussing, eller har et annet prosjekt på gang som koster mer enn hva du har på kontoen? Da finnes det gjerne ingen annen utvei enn å ta opp et lån. Men hvilken bank tilbyr de beste prisene, og hvor skal man begynne?   Sammenlign lån Det finnes hjelp, financer.com sammenligner alle lånene for deg, slik at du finner det billigste og beste alternativet. Det finnes stor konkurranse blant långiverne, og det kan fort bli dyrt om man tar renter, etableringsgebyr og termingebyr i betrakting. Men denne nettsiden sammenligner lånene med alle gebyrene inkludert, slik at du sparer både tid og penger.   Og det er ikke lite penger man kan spare, spesielt om du ønsker et større lån, da kan renten gjøre en stor forskjell. Termingebyret er også viktig å fokusere på. Dette er et gebyr som du må betale hver måned uavhengig av beløpet, og det varierer stort fra långiver til å långiver. Derfor lønner det seg å sammenligne først, og ikke gå for det første tilbudet du får.

Julen er høysesong for forbruk. Butikkene fyller hyllene med alt fra julepynt til julegaver for å få deg til å bruke penger. Pengene går fort, det er ikke vanskelig å bruke penger. År etter år ser vi nye rekorder på hvor mye som ble handlet på kreditt i desember. Men spørsmål er, hvordan skal vi passe på at vi har råd til utgiftene på nyåret?

 

Budsjett

Det kan være nødvendig å kutte ned på de månedlige kostnadene. Et godt tips er å sette opp et budsjett, for å unngå at du bruker mer penger enn du kan. Dette gir deg også oversikt over økonomien, noe som igjen hjelper deg med å gjøre smarte finansielle avgjørelser. Har du aldri satt opp et budsjett før og trenger hjelp, er Financer en side som bl.a. hjelper deg med dette. Her finner du 10 tips for å sette opp et budsjett.

 

Andre velger å ta i bruk forskjellige sparetips, men hva om pengene fremdeles ikke strekker til? Trenger du å fikse taket, gå i gang med oppussing, eller har et annet prosjekt på gang som koster mer enn hva du har på kontoen? Da finnes det gjerne ingen annen utvei enn å ta opp et lån. Men hvilken bank tilbyr de beste prisene, og hvor skal man begynne?

 

Sammenlign lån

Det finnes hjelp, financer.com sammenligner alle lånene for deg, slik at du finner det billigste og beste alternativet. Det finnes stor konkurranse blant långiverne, og det kan fort bli dyrt om man tar renter, etableringsgebyr og termingebyr i betrakting. Men denne nettsiden sammenligner lånene med alle gebyrene inkludert, slik at du sparer både tid og penger.

 

Og det er ikke lite penger man kan spare, spesielt om du ønsker et større lån, da kan renten gjøre en stor forskjell. Termingebyret er også viktig å fokusere på. Dette er et gebyr som du må betale hver måned uavhengig av beløpet, og det varierer stort fra långiver til å långiver. Derfor lønner det seg å sammenligne først, og ikke gå for det første tilbudet du får.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.