Glem rødvin og hvitvin: Her er den nye fargen på vin som slår godt an

01/08/2016 14:45

Anniken Hauge

Forbruk
Foto: Instagram/giklive
Foto: Instagram/giklive
Har du fått nok av de klassiske typene vin, vil du elske den nye typen i sommervarmen.

En helt spesiell vin er på vei inn på markedet og vil sannsynlig ikke gå ubemerket hen, grunnet sin oppsiktsvekkende farge.

Det spanske firmaet Gik har nettopp presentert verdens første blå vin. Det skriver Metro.

Håpet er at vinen med den spesielle fargen skal lokke alkoholtørste sjeler bort fra hvit-og rødvin og rosé.

Utover at den blå vinen skal smake godt, er Gik’s salgsstriks at vinen deler farge med det sosiale mediet Instagram, og derfor er perfekt egnet til å inngå på bilder på nettopp Instagram.

Den nye vinen er laget ved hjelp av røde og hvite druer fra Spania.  Og den blå fargen kommer pigmentet antocyanin, som kan utvinnes fra skinnet på druer – men den spesielle blåfargen blir også hjulpet på vei av indigo-fargestoff.

I første omgang vil man kunne kjøpe vinen i England, Frankrike, Nederland og Tyskland, i løpet av de neste par månedene. En flaske vil koste 8 britiske pund, tilsvarende ca. 100 norske kroner. 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.