Glem rødvin og hvitvin: Her er den nye fargen på vin som slår godt an

01/08/2016

Anniken Hauge

Forbruk
Foto: Instagram/giklive
Foto: Instagram/giklive
Har du fått nok av de klassiske typene vin, vil du elske den nye typen i sommervarmen.

En helt spesiell vin er på vei inn på markedet og vil sannsynlig ikke gå ubemerket hen, grunnet sin oppsiktsvekkende farge.

Det spanske firmaet Gik har nettopp presentert verdens første blå vin. Det skriver Metro.

Håpet er at vinen med den spesielle fargen skal lokke alkoholtørste sjeler bort fra hvit-og rødvin og rosé.

Utover at den blå vinen skal smake godt, er Gik’s salgsstriks at vinen deler farge med det sosiale mediet Instagram, og derfor er perfekt egnet til å inngå på bilder på nettopp Instagram.

Den nye vinen er laget ved hjelp av røde og hvite druer fra Spania.  Og den blå fargen kommer pigmentet antocyanin, som kan utvinnes fra skinnet på druer – men den spesielle blåfargen blir også hjulpet på vei av indigo-fargestoff.

I første omgang vil man kunne kjøpe vinen i England, Frankrike, Nederland og Tyskland, i løpet av de neste par månedene. En flaske vil koste 8 britiske pund, tilsvarende ca. 100 norske kroner. 

Læs også:

Bestemor 57: Starter med OnlyFans for å betale husleie Viktoria Winslow har slått seg sammen med datteren Zoe for å starte med OnlyFans.
"Farmen kjendis" skaper sterke reaksjoner: Produksjonen bryter loven Årets "Farmen kjendis" har gitt mange dramatiske og minneverdige øyeblikk.