Hva skal du overveie når du kjøper stort inn? Her er tre gode råd:

30/10/2017 18:39

PA

Forbruk
Har du et stort kjøleskap, er det sannsynligvis en mulighet for at du ofte kjøper stort inn. Det gir god mening, da et stort kjøleskap innbyr til mange innkjøp. Det er dog en rekke ting du skal være oppmerksom på når du kjøper stort inn.

#1 Overvei mengden av den maten du kjøper

Når du kjøper mye mat inn av gangen skal du være oppmerksom på hvor stor plass det kommer til å ta i kjøleskapet. Her skal du være oppmerksom på at kjøleskapets kompressor kommer til å kjøre i lengre perioder hvis kjøleskapet blir fyldt helt opp. Dette er dog på ingen måte skadelig, og de kortvarige utsvingene i temperaturen skader hverken kjøleskapet, eller maten din. Når kompressoren kjører med større trykk i en kort periode, betyr det også at elforbruket stiger, men denne stigninger er minimal.

 

#2 Overvei hvilke ting som skal i kjøleskapet

Det er en viss sannsynlighet for at de tingene du putter i kjøleskapet nødvendigvis ikke blir lagt på riktig sted. Det er eksempelvis sannsynlighet for at du putter tomatene dine i kjøleskapet og epler i frugtskålen, men du kan med fordel bytte rundt på de to.

 

#3 Dersom det blir nødvendig, putt flere ting i fryseren

Hvis du kjøper stort inn av gangen kan du overveie om du skal legge noe mer mat i fryseren din. Hvis du kjøper store mengder kan du pakke det ut i plastposer i mindre deler. Dette gør det mer oversiktelig når du skal lage mat, og samtidig kan du også minimere innkjøpsbudgettet ditt, da det er billigere å kjøpe i større porsjoner.

 

Med de tre ovenstående råd burde det være enklere for deg å kjøpe større inn, og du kan forhåpentlig bedre administrere dine kjøp fremadrettet.