Hvor langt skal du sitte fra TV-en? Slik finner du den perfekte avstanden

01/06/2024 19:00

Emma

Forbruk
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvor langt sitter du fra TV-en hjemme?

TV-apparater kommer i et hav av størrelser og design.

De mest populære størrelsene er imidlertid 32, 43, 55 og 65 tommer, men hvor langt må du egentlig være fra en slik skjerm for å få den beste opplevelsen?

Elektronikkprodusenten Samsung har laget en guide til det!

Mål det først

Det første trinnet er å finne ut hvor stor TV-en din faktisk er.

Når vi snakker om størrelsen på en TV, er det den diagonale avstanden som måles. Dette betyr at du må måle fra for eksempel nedre høyre hjørne av skjermen til øverste venstre hjørne når du trenger å finne størrelsen.

Som regel omtales fjernsynsstørrelser i tommer, og her er det værd at vide, at en tomme svarer til 2,54 cm. Så hvis du ikke har en tommestok med tommer, kan du stadig omregne størrelsen på dit fjernsyn ved at måle det i centimeter.

Eksempel: Du måler skjermen på TV-en din ved hjelp av teknikken ovenfor og finner ut at det er 139,7 cm fra øverste venstre hjørne til nederste høyre hjørne.

Du deler deretter 139,7 med 2,54, og så får du resultatet i tommer i stedet for centimeter (i dette tilfellet blir resultatet 55 tommer).

Anbefalt avstand etter skjermstørrelse

Det er forskjellige anbefalinger for avstanden til TV-en, men her er Samsungs anbefalinger.

Det første tallet indikerer størrelsen på skjermen, og det andre tallet indikerer den optimale avstanden til øynene dine fra skjermen.

32 tommer - 1.07 m

43 tommer - 1.37 m

50 tommer - 1.53 m

55 tommer - 1.68 m

65 tommer - 1.98 m

75 tommer - 2.29 m

85 tommer - 2.59 m

98 tommer - 3 m

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.