Hvorfor vi reiser til Spania

Det aldri for tidlig å tenke på sommerferien. Det kan heller ikke bli for sent. Selv om det innskrenker litt valgmulighetene på antall turer, består reisemålene.

Det gjelder bare å være litt smart når du velger hvor du vil reise og hvordan du finne ledige billetter.

Norges ferieland nummer én er fortsatt Spania. Vel, ser vi på antall overnattinger ligger Sverige foran, men Sverige er jo nesten Norge. Spania er utlandet. Skal du være garantert sol, må du reise dit.

Hver femte Nordmann reiser til Spania

Vi snakker mer enn en million nordmenn. Hver femte Nordmann reiser altså til Spania i løpet av året. Det er flere enn de som reiser til Bergen. I 2016 var det flere enn noensinne som reiste. 1,3 millioner regnet tallknuserne i SSB ut.

Det er mye å se og gjøre i Spania. Men turistattraksjon nummer én er nok sola. I Malaga har de ifølge meteorologene hele 300 soldager i året. Hele landet er en eneste stor b-vitaminkilde. Det er mange som reiser dit av helsemessige årsaker. En smule sol og varme er god medisin for mange lidelser, ikke minst dårlig humør!

Det koster ikke mye

Så er det prisene. Det koster ikke like mye å være kar i Spania som i Norge. Mat og drikke er fortsatt langt under norsk standard. De har riktignok blitt høyere siden charterturismens første år hvor lokal valuta ble betegnet som «gærninger». Noen tusener av denne valutaen holdt til både parasoll og løpende konsum en hel dag, og tilsvarte en drøy norsk hundrelapp. Spania har nærmet seg det øvrige Europa med en euro som står høyt i kurs for øyeblikket. Men fortsatt er det verdt prisen.

Så er det det, at skulle du bli lei av å ligge å dra deg i sola er det fortsatt nok av andre ting å finne på i Spania. Storbyene Madrid og Barcelona har hver for seg flere turistattraksjoner og kulturopplevelser enn hele Norge til sammen. I motsetning til i Norge, var det et rikt kulturliv allerede i Romertiden. Det er spor av akvedukter og romerbad spredt over det spanske fastlandet.

Gode inntekter fra koloniene resulterte i prangende byggverk turistene kan beundre med en kort dagsreise fra kysten. 

Spansk toppfotball

For ikke å snakke om spansk toppfotball. Mange reiser ens ærend til Madrid eller Barcelona for å få med seg stemningen når Europas eller verdens beste fotballspillere er på banen. Dessverre uten norske innslag, men det kommer kanskje. 

Tiden går fort. Du har drømt om palmer og sol siden september, så er det plutselig sommer igjen. Da er det på høy tid å pakke kofferten. Det er alltid restplasser å oppdrive. Bestill en reise her.