Pass opp for varmen i bilen - det kan ende opp med å bli dyrt

14/12/2020 16:24

Emma

Forbruk
Selv om det er fristende å skru opp varmen i bilen, kan det ende opp med en dyr regning.

De kalde morgenene gjør at mange mennesker skrur opp varmen i bilen. Den raske temperaturendringen kan imidlertid få fatale konsekvenser for frontruten og ende opp med en dyr regning.

Skriver Carglass i en pressemelding.

Selv om det kan være fristende å fyre opp varmen når det er kaldt, bør du holde tilbake. Det kan ende opp med å koste deg frontruten.

"Bilen frontruten blir kald i løpet av natten, og snu opp høyt i varmen og blåser den direkte på vinduet umiddelbart som du kommer i bilen, kan den raske temperaturendringen føre til at glasset til å utvide og bevege seg. Hvis du bare har et lite steinlag, kan det utvikle seg til en ødelagt frontrute," forklarer Carina Bow hage, direktør i Carglass.

 

Vinteren gir flere frontruteendringer

På Carglass ser de en økning i frontruteerstatninger i de kaldeste månedene hvert år fordi mange bilister ikke får steinslag i tide.

"Alle steinlag opp til størrelsen på en krone kan repareres. Men hvis steinlaget er større enn det, må vi endre hele ruten. Dette gjelder også hvis steinlaget er mindre enn fem centimeter fra kanten av ruten. Du kan derfor spare mye hvis du reparerer steinlaget umiddelbart slik at det ikke utvikler seg i kaldt vær, sier Carina Bucks.

Hvis du har et steinlag i vinduet som du ennå ikke har fått reparert, bør du ikke bare være forsiktig med varmen i bilen. Også den gamle spissen om å helle varmt vann på frontruten for å fjerne is kan forårsake problemer.

"Møtet mellom den frosne ruten og varmt vann kan føre til at ruten deles. Du bør derfor også være forsiktig så du ikke vasker bilens frontrute i for varmt vann, sier Carina Bending Garden.