Slik modner du en steinhard avokado på 10 minutter

Foto: Shutterstock.com

Hvis du er kommet hjem med en umoden avocado, kan du raskt gjøre den spiseklar med dette enkle trikset.

Les også

Derfor bør du aldri lage mat med olivenolje

Du gjenkjenner helt sikkert situasjonen. Du har kjøpt en avokado, men når du skjærer den over så er den enten umoden eller altfor moden. Det kan være litt av en kunst å finne en avokada som bare er helt perfekt.

Men det er heldigvis hjelp å hente, hvis du har kommet hjem med en steinhard avokado. Dette enkle trikset skal nemlig gjøre den spiseklar i løpet av bare 10 minutter.

Det eneste du trenger er sølvpapir og en ovn.

Slik gjør du:
- Varm opp ovnen til 100 grader.
- Pakk hele avokadoen inn i sølvpapir, og legg den på et stekebrett.
- Sett stekebrettet midt i ovnen og varm avokadoen i cirka 10 minutter.
- Ta avokadoen ut og fjern sølvpapiret. 
- La avokadoen avkjøles i kjøleskabet.
- Nå skal din harde avokado være klar til å bli spist.

Hvis du vil unngå å komme hjem med en hard avokado, kan du også prøve å føle deg frem i butikken. Avokadoen er moden når den er ganske fast, men samtidig gir litt etter når du trykker forsiktig på den. 

Les også

Strålende tips: Slik sørger du for at risengrøten ALDRI brenner på