Slik sparer du enkelt 1500 kroner i året – uten å legge merke til det

05/01/2018 09:30

Anniken Hauge

Forbruk
Vil du gjerne ha 1500 kroner til deg selv når året er omme? Les her hvordan.

Å spare penger er lett for noen og utrolig vanskelig for andre. spare penge er let for nogen og utrolig svært for andre.

Samtidig finnes det en rekke mer eller mindre gode råd til sparing – inkludert ’52-ukers-utfordringen’, som angivelig skal være en enkel måte å spare penger på, uten at det blir for trangt i økonomien underveis. Det skriver Independent.

’52-ukers-utfordringen’ går ut på at man setter av et pengebeløp hver uke, som man deretter øker hver uke resten av året. 

Beløpet bør starte beskjedent – for eksempel med en krone, hvilket stort sett alle kan unnvære i løpet av en uge. Deretter betaler man to kroner ugen etter, tre kroner uken etter der igjen og så videre.

Etter et år vil man plutselig ha spart opp hele 1.378 kroner.

Problemet med ’52-ukers-utfordringen’ er at beløpet stiger og stiger. Starter man for eksempel med utfordringen i januar, vil du sette av det siste og største beløpet i den dyre julemåneden desember.

Derfor har kloke hoder funnet på ’365-dagers-utfordringen’ – en lignende utfordring som dog er noe mindre smertefull for lommeboken.

I denne udfordringen setter du av penger hver dag istedet for hver uke.

En krone mandag, to kroner tirsdag, tre kroner onsdag og så videre inntil du nullstiller beløpet igjen mandagen etter.  Dermed ender du med å betale syv kroner som det høyeste beløpet hver søndag i et år.

Og når de 365 dager er gått, vil du altså ha spart hele 1456 kroner.

Runder du selv opp med 44 kroner den siste måneden, kan du skryte av å spart 1500 kroner på et år – uten på noe tidspunkt å ha tilsidesatt et enkeltbeløp som svir i lomma.

Les også: Ny forskning: Derfor bør du spise mer egg og bacon om morgenen

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.