Solcelledrevet utendørsbelysning – alt du bør vite

Etter mørkets frembrudd et det godt med utelys så man kan se trappetrinn, låse garasjen eller måke snø. Skal man holde fest, blir utendørsbelysning en nødvendighet man ikke kan unngå.

Denne artikel er betalt og lavet i samarbejde med BAUHAUS.

Det er rimelig å velge selcelledrevet belysning og se bort fra myten om at det solcelledrevne lyset ikke er så sterk som det vanlige. Med tiden blir solcelledrevne utelamper et mer og mer foretrukket alternativ og det er flere grunner til dette.

Solcellelamper har nemlig mange fordeler fremfor vanlig utendørsbelysning. Det trenges ikke å skifte batterier, og man kan sette lampene hvor man vil i hagen. De er enkle å stikkes ned i jorda eller settes opp på en vegg, og man må jo plassere dem slik at de får dagslys. Lampene lades av sola takket være et lite solcellepanel som forvandler solstrålene til strøm. En miljøvennlig løsning som sparer mange ressurser. Det er viktig at man plasserer solcellepanelet slik at det peker mot solen. Det kan være lurt å plassere panelet i nærheten av solreflekterende overflater. Når man kjøper solcellledrevne lamper, bør man være oppmerksom på at mange av lampene på markedet er egnet til å fungere i de sydlige delene av kloden. De er av dårlig kvalitet og er ikke sterke nok. Finn på denne nettbutikken utelamper som er sterke nok til å tåle mye regn og til og med frost.

De fleste solcelledrevne lampene har en innbygget sensor. Takket være den tennes lampene automatisk ved skumring. Noen lamper må man allikevel skru på. Solcellelampene er effektive og fremtidsrettede. Og på lang sikt sparer du masse penger. Noen modeller har en integrert bevegelsessensor slik at den kan reagere automatisk og slå på og av lyset bare når det trenges. Man kan regne med at levetiden til batteriene er cirka tre år.

Solcellelamper finnes i mange forskjellige variasjoner. Stående, spydlamper, vegglamper eller nedgravd i jorda. Eller man kan skape en hyggelig stemning ved hjelp av noen få solarstener. Det er bare fantasien som setter kan grenser når det gjelder utebelysning. Og det gøyeste er at du kan overraske og imponere gjestene dine med stilige utendørslamper.

Man sparer masse penger og tar vare på miljøet samtidig. Solcellelampene holder i mye tid så det lønner seg å velge nettop dem. Det er også noen negative sider ved dem, men de positive er langt flere. Lampene er for eksempel mindre sterke og stabile om vinteren, da det ikke er så mye sol da. De bruker vanligvis lysdioder, og lyset fra dem har en kjølig tone. Det er lurt å kjøpe en dyrere solcellelampe som vanligvis har lengre holdbarhet og er laget av rustfritt stål i stedet for plast. Men uansett hvilken solcellelampe du velger, vil du bruke den helt gratis og i lang tid.