Sparer elektriske biler deg virkelig penger

Elektriske biler begynner å bli mer og mer populære, de har begynt å ta over det markedet som vi for ikke så alt for lenge siden så dieselbiler ta over.

Så la oss ta en nærmere titt på hva en elektrisk bil er og om de faktisk vil spare deg penger. Det er jo ikke sikkert de gjør det, kanskje du bare burde holde deg til bensinbiler?

Kort sagt så er en elektrisk bil en bil som du lager opp, det bli litt som de radiostyrte bilene vi leker med som barn. Bare at disse bilene du kan faktisk sitte i og kjøre på de store veiene som vi blir fortalt at vi ikke kan bruke lekebilene på.

Det finnes flere forskjellige typer av elektriske biler. Du har de som er helt elektiske som kun bruker strøm, og du har hybridbiler. Så hva er forskjellen tenker du sikkert nå. Vel, det er et veldig enkelt spørsmål å svare på. Hybridbiler har en batteri motor og en bensin motor. Så når du kjører under en viss fart så bruker du batteri motoren mens når du kjører fortere så bruker du bensinmotoren, og du vil også lade opp batteriet motoren på denne måten.

Fartsgrensen varierer litt, men som regel så vil det være opptil 50 km så bruker du batteri motoren, men som du kjører fortere enn dette vil du bruke bensinmotoren.

Hva sparer du penger på

Så hva er det du egentlig sparer penger på når det kommer til disse elektriske bilene da? Det finnes faktisk en del ting man kan spare penger på ved å bruke disse elektroniske bilene.

For det første så er strøm enda billigere enn hva bensin og diesel er, så det vil koste deg mindre å lade opp bilene. Om du velger å kjøpe deg en Tesla f.eks., så vil du få gratis lading om du bruker Tesla sine ladestasjoner. Så du vil ikke trenge å betale noe som helst for å kjøre bilen din.

Om du velger å kjøpe deg en hybridbil så vil du ikke betale for å kjøre rundt i byen, men du må kjøre på motorveier for å kunne lade opp batteriet. Uansett så vil du kutte ned hvor mye du bruker på bensin.

En annen ting som du kan spare mye penger på er delene til bil, om noe skulle gå feil og du har en elektrisk bil så er delene til bilen mye billigere, og verksted regningen er også mye billigere. DIY reparasjoner er også et alternativ for de som ønsker det, da kan du spare enda mer penger om du ønsker det.

Fordelene med elektriske biler

Bortsett fra at du kan spare litt penger på å bruke en elektrisk bil, finnes det noen andre fordeler ved å bruke denne typen av bil?

Ja, elektriske biler slipper ut mye mindre utslipp, noe vil det alltid være om du ikke bruker fornybar energikilde som blir generert hjemme hos deg selv. Men det er veldig lite.

Du vil heller ikke trenge å tenke på verken engangsavgifter eller moms når du kjøper bilen, så du vil spare penger på dette. Dette er inkludert i prisen du ser, men det betyr at bilen ville vært dyrere om du hadde måtte betalt mer om du hadde måtte betalt moms.

En annen stor fordel med å kjøre elbil er at du parkerer gratis (mange steder, ikke overalt.), det er gratis på ferger og du kan kjøre i bussfeltet. Altså mindre kø og billigere når det kommer til parkering. Det er vel en grunn i seg selv til å gå over til denne typen av bil?

Dessuten er de faste avgiftene på en elektrisk bil, eller elbil, mye mindre. Normalt ligger årsavgiften på en elbil på 435 kroner, mens bensin eller diesel bil ligger på 3135. Så du kan spare en del penger i året her.

Eneste ulempen med elbil, altså en helt elektrisk bil, er at du ikke kan kjøre alt for langt før du må lade bilen igjen. Men de aller fleste bensinstasjonene har ladestasjoner så du må forberede deg på flere pauser på din reise. Hvor langt du kan kjøre varierer men det er som regel rundt 12 mil. Tesla bilene har den største distansen før du må lade igjen.