Tips for bordlamper

Skikkelig belysning er viktig, og lamper tjener også et dekorativt behov i hjemmet. La oss se litt nærmere på bordlamper.

Det finnes fire hovedgrupper lamper: Taklamper, vegglamper, gulvlamper og bordlamper. 

De to siste er blant de enkleste å bruke selvsagt fordi det bare er å plugge dem i en stikk-kontakt, og så fungerer alt. Ingen skrujern nødvendig, og heller ikke konsultasjon med elektriker. Så dersom du ønsker litt interiørmessig forandring er innkjøp av en bordlampe noe av det raskeste og rimeligste du gjør. 

Bordlamper

Om du har lært noe om belysning de siste tyve årene er det vel det at det er viktig med indirekte belysning. Tidligere var det enkelt å sette opp lys i nye, norske boliger. Det handlet bare om å skru opp en taklampe midt i taket på et rom, og så var saken klar. 

Dette skaper selvsagt en helt spesiell, grell type belysning. Noe som selvsagt ikke er gjort bedre av at mange brukte lysstoffrør. 

I dag vet de fleste at en må tenke litt annerledes. 

Spotlights og indirekte belysning

Men det kan gå i helt feil retning, også. For et tiår siden var dette med spotlights en motesak, og i dag finner du en rekke boliger på markedet som har merkelige lysrigger i forskjellige rom. Lærdommen må være å unngå trender, og heller sette seg litt skikkelig inn i dette med belysning. 

Bordlamper gir indirekte belysning på en naturlig måte. 

Har du en sofa? Sett opp et lite bord på en av sidene, og en bordlampe på toppen. Vips har du en god kilde til indirekte belysning

Dekor

Men bordlamper er også anvendelige på grunn av dekor, så la ikke denne muligheten gå fra deg. 

Og det viktigste dekorelementet på en bordlampe er selvsagt lampeskjermen. Selvsagt må du også se på lampens understell. Det sikreste er å velge en anvendelig lampe som kan brukes til en rekke typer sofaer dersom du skulle bytte ut sofaen en gang. 

Lampemesteren er en av Norges beste nettbutikker for lamper, og de har et godt utvalg av bordlamper. Du finner det her

Lampeforandring

Bordlamper er en enkel måte å forbedre belysningen og den generelle dekoren i hjemmet ditt. 

En billig og rask måte, også. Generelt sagt bør enhver stue ha minst en bordlampe, en stående gulvlampe samt muligens en og annen taklampe. Men vær forsiktig med taklamper, og gå kanskje heller for indirekte lyskilder. 

Det er mulig for en elektriker å sette forskjellige lamper inn på en og samme bryter, slik at du enkelt kan få opp belysningen i rommet selv om du ikke har en sentral taklampe. Og om du bygger nytt eller foretar en større oppussing er dette noe du bør tenke på. 

Flere bordlamper

Sannsynligheten for at du ikke har nok bordlamper i ditt hjem er stor. Ta derfor en rask titt på hva du har, og fyll på ved behov. Om du har bordlamper du ikke lenger liker kan du prøve å bytte ut lampeskjermen. En billig måte å skape litt forandringer på. 

Sjekk linken over, og de mange flotte bordlampene hos Lampemesteren.