Dette er yoghurten “alle” skal ha – og den forsvinner raskt

08/04/2025 18:00

Martine

FORBRUKER
Foto: Fjordland / PR
Foto: Fjordland / PR
Den nylig lanserte Yoplait KVARG har tatt det norske markedet med storm, og etterspørselen har overgått alle forventninger. Hva er hemmeligheten bak denne suksessen?

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Siden introduksjonen i februar har Yoplait KVARG blitt en umiddelbar hit blant norske forbrukere.

Ifølge en pressemelding fra Fjordland, produsenten bak produktet, har salget vært mer enn dobbelt så høyt som forventet.

Kategorisjef Sofie Kjos Bergum uttrykker stor begeistring:

"Vi er overveldet over den fantastiske mottakelsen Yoplait KVARG har fått. Produktet selger mer enn dobbelt så mye som vi har målsatt.”

Hva gjør Yoplait KVARG så spesiell?
Yoplait KVARG skiller seg ut ved å være proteinrik, naturlig og fri for kunstig søtning.

Den er laget av melk fra gårder i Gudbrandsdalen og kommer i tre smakfulle varianter: Bjørnebær & Madagaskar vanilje, Sitron og Fersken.

Denne kombinasjonen av helse og smak har tydeligvis truffet blink hos norske forbrukere.

Kvarg-trenden tar Norge med storm
Kvarg har lenge vært populært i våre naboland, og nå ser det ut til at trenden virkelig har slått rot i Norge også.

Med Yoplait KVARGs suksess kan vi forvente å se enda flere kvargprodukter i butikkhyllene fremover.

Den uventede suksessen har imidlertid ført til logistiske utfordringer. Bergum forklarer:

“Når produktet selger så bra, klarer leverandørene våre rett og slett ikke å levere nok innsatsfaktorer. Vi jobber på spreng for å unngå utsolgtsituasjoner i butikk.”

Et tydelig mål fra produsenten
Bak lanseringen av Yoplait KVARG står Fjordland, som i pressemeldingen uttrykker et klart ønske om å gjøre det enklere for folk å ta gode matvalg i hverdagen.

Deres visjon, «Vi får Norge til å spise bedre», gjenspeiler et fokus på produkter som både er raske, enkle og næringsrike.

Med den sterke starten til Yoplait KVARG kan det se ut som de har truffet en nerve hos norske forbrukere som vil ha noe sunt – uten å måtte ofre smaken eller bruke tid på kjøkkenet.