Fotballspiller takket nei til vaksine: Så testet han positiv

02/09/2021 13:15

Emma

Fotball
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Granit Xhaka er den eneste spilleren på det sveitsiske landslaget som ikke er vaksinert.

Samme dag som det sveitsiske fotballforbundet anbefalte alle i fotballmiljøet om å la seg vaksinere, testet den 28 år gamle proffesionele fotballspillern Granit Xhaka positivt for coronaviruset. 

Den sveitsiske landslagskapteinen har på forhånd sakt nei til å la seg vaksinere.

Den kviktesten Xhaka tok i går var negativ, men den påfølgende PCR-testen var positiv. Dermed ble Arsenal-spilleren satt i karantene på spillerhotellet.

Granit Xhaka er den eneste spilleren på det sveitsiske landslaget som ikke er vaksinert. 

Nyheten om den positive prøven til Granit Xhaka kom samtidig som det sveitsiske fotballforbundet gikk ut og anbefalte alle de 1400 klubbene og 300.000 medlemmene sine om å ta vaksinen. 

Oppfordringen fra fotballpresidenten gikk til spillere, dommere, trenere og frivillige.

”For oss er det veldig viktig at så få som mulig i fotballmiljøet kommer i kontakt med viruset og blir smittet”, skrev presidenten i sin oppfordring.

Den positive testen gjorde at Xhaka gikk glipp av gårsdagens 2–1-seier mot Hellas. Er testen til kapteinen fortsatt positiv på torsdag, går han glipp av VM-kvalifiseringskampene mot Italia på førstkommende søndag og Nord-Irland på onsdag i neste uke. 

 

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.