Merkelig: Fotballspiller blir ansatt og sparket igjen etter noen få timer

04/01/2022 07:54

Emma Sletta

Fotball
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Klubben beklager den uheldige episode.

I de fleste tilfeller, når en fotballklubb ansetter en fotballspiller under kontrakt, forblir spilleren i klubben i minst en halv sesong.

Den færøyske landslagsspilleren Sonni Nattestad startet også i 2022 med å signere en avtale ut 2023 med FK Jerv, som nettopp har rykket opp i eliteserien.

Gleden varte imidlertid kort da Nattestad fikk sparken igjen etter bare noen timer.

I en pressemelding på klubbens hjemmeside skriver de følgende:

«FK Jerv og Sonni Nattestad har i dag bestemt seg for å si opp den annonserte kontrakten. Bakgrunnen er et problem som spilleren har vært involvert i og som vi burde vært klar over før», skriver de, og legger til;

«Saken Nattestad var involvert i er ikke noe vi som klubb kan gå god for eller bli assosiert med. FK Jerv vil be alle involverte om unnskyldning for at vi ikke gjorde en god nok jobb før signering.»

Selv om det varte kort, har Nattestad, til tross for sine 27 år, en lang CV med klubber bak seg.

I Norge har han spilt for Aalesund tidligere, i Danmark har han en fortid i AC Horsens, Vejle Boldklub, FC Midtjylland og FC Fredericia. I tillegg har han også spilt for Færøyske B36 Tórshavn, irske Dundalk FC og islandske Hafnarfjordur og Fylkir.

På en pressekonferanse mandag sier hovedtrener i FK Jerv Arne Standsø at det ble innhentet viktig informasjon langt inn i forhandlingsprosessen.

– Da vi kunngjorde at vi var i dialog med Sonni, var det gode supportere i klubben og gode venner som ga noe informasjon som vi ikke hadde fått i vår prosess. Da mener vi som klubb at det ikke er riktig å gå videre med avtalen, sier han ifølge Ekstra Bladet.