To spillere behandlet for hypotermi etter landskamp: Spilte i -19 grader

04/02/2022 08:58

Emma Sletta

Fotball
Foto: Andy Clayton-King/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Andy Clayton-King/AP/Ritzau Scanpix
Kampen har fått kraftig kritikk.

Det er aldri morsomt å spille fotball om vinteren når temperaturen synker, men USA-Honduras-kampen er en helt ny definisjon av kulde.

Kampen, som ble spilt natt til torsdag, ble holdt til tross for en temperatur i Minnesota på -19 grader Celsius.

USA, som vert, gjorde alt i sin makt for å hjelpe spillere, fans og ansatte gjennom kvelden, og ga 20 000 gratis håndvarmere, oppvarmede benker, ekstra varm mat og drikke og til og med godkjente batteridrevne varmeovner.

Spillerne og dommeren fikk også lov til å bruke så mye kaldt værutstyr som nødvendig, og mange kunne sees iført snoods, ansiktsbelegg og hansker.

USA vant kampen 3-0, men fokuset skulle være et helt annet sted.

Kveldens hovedfokus var på to Honduras-spillere som måtte byttes ut på grunn av hypotermi - det vil si underavkjøling - til tross for alle forholdsreglene som ble tatt.

Honduras-keeper Luis 'Bobo' Lopez var den første spilleren som forlot banen for å få behandling da han ble byttet ut ved halftime.

Honduras-spissen Romell Quioto ble også erstattet etter å ha lidd av underavkjøling, selv om det antas at tilstanden hans var mindre alvorlig enn keeperens.

Men Honduras' hovedtrener Hernan Dario Gomez var ikke imponert over at laget hans hadde blitt tvunget til å spille i det iskalde været, sa han, ifølge Give Me Sport før kampen:

– Det er ikke normalt. Det er utenkelig at en kraft i alle forstand vil bringe deg hit for å spille et spill og få et resultat. Spillet har ikke begynt, men jeg gleder meg til det tar slutt. Fordi det ikke er å nyte, det er for lidelse.