Advarte henne mot alkohol: Her var Amy Winehouses siste ord til legen

18/06/2024 05:00

Emma

Gossip
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Sangeren ble funnet død bare ett døgn etter at samtalen hadde funnet sted.

Gjennom årene har musikkbransjen mistet mange store talenter, men få har etterlatt et så dypt og varig inntrykk som Amy Winehouse, som døde i 2011.

Hennes død markerte ikke bare tapet av en musiker, men også et kulturelt ikon hvis arv fortsatt påvirker og inspirerer mange i dag.

Kvelden før hennes død hadde Winehouse en dypt rørende samtale med legen sin, Dr. Christina Romete, der hun avslørte at hun hadde falt tilbake til tunge drikkevaner etter en lang periode med nøkternhet.

Dr. Romete besøkte Winehouse hjemme hos henne og beskrev henne som "en av de mest intelligente unge kvinnene jeg noensinne har møtt." Til tross for at hun var litt beruset, var Winehouse i stand til å ha en meningsfull samtale og tilsto at hun hadde gjenopptatt drikkingen 20. juli, bare tre dager før hennes død.

Det mest hjerteskjærende øyeblikket i samtalen deres var Winehouses bekjennelse: "Jeg vil ikke dø."

Det skriver Dagens.com.

Dr. Romete reflekterte over samspillet deres og beskrev Winehouse som både rolig og litt skyldbetynget

Hun hadde tidligere informert sangeren om de alvorlige konsekvensene alkohol kunne ha på helsen hennes, inkludert potensielle luftveisproblemer, hjertesykdom og leverskade.

Til tross for advarslene var Winehouse usikker på om hun ville være i stand til å slutte å drikke igjen og svarte bare: "Jeg vet ikke."

Dagen etter ble Winehouse funnet livløs av sin sikkerhetsvakt, Andrew Morris.

Obduksjonen fastslo at hennes død skyldtes "utilsiktet alkoholforgiftning", og hennes promille ble målt til 416 mg per 100 ml, godt over den dødelige grensen på 350 mg.

Den tragiske hendelsen fant sted 23. juli 2011 i hennes hjem i Camden, nord for London.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.