Advokat: Ulovlig overvåking kostet prins Harry-kjæresten

11/05/2023 14:23

Emma Sletta

Gossip
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Onsdag startet en historisk rettssak, der en gruppe britiske kjendiser anklaget mediekonsernet Mirror Group for å ha samlet inn informasjon om dem ulovlig.

Prins Harry er blant påtalemyndigheten som mener mediehuset, som blant annet publiserer tabloidavisen Daily Mirror, har publisert artikler om dem som ikke ville vært mulig å skrive uten å få tak i ulovlig informasjon.

Ifølge hans eget utsagn har de angivelig ulovlig produserte artiklene fått store konsekvenser for gruppens gallionsfigur, prins Harry.

Det sa gruppens advokat, David Sherborne, under høringen torsdag.

Det skriver Sky News.

Ifølge advokaten gjorde medienes tette dekning prins Harry paranoid, og det skapte store utfordringer i hans forhold til andre mennesker.

– Han ble umiddelbart mistenksom overfor folk som er nevnt i artikler om ham. Han følte at han ikke kunne stole på noen, selv i så ung alder, sier advokaten til Sky News.

Ifølge advokaten førte pressedekningen og utfordringene det bød på for Harry til at prins Harrys forhold til ekskjæresten Chelsy Davy brøt sammen.

David Sherborne fortalte retten at prinsens paranoia på grunn av pressen førte til at ekskjæresten Chelsy Davy bestemte seg for at «et kongelig liv ikke var noe for henne», noe som ifølge advokaten gjorde prinsen enda mer deprimert og paranoid.

Senere i rettssaken er det ventet at prins Harry selv vil dukke opp i vitneboksen, noe man ikke tidligere har sett i den moderne kongefamiliens historie.

Det er ennå ikke kunngjort når prinsen skal vitne, men det er ventet at han vil innta vitneboksen en gang i juni.