Cecilie Skog med hyllest til sin avdøde ektemann

26/05/2024 21:00

Emma

Gossip
Foto: TV2 / NTB
Foto: TV2 / NTB
Cecilie Skog deler en hyllest til hennes avdøde ektemann.

I 2003 ble polfarer og fjellklatrer Cecilie Skog (49) den første kvinnen til å bestige Cho Oyu i Himalaya. Året etter ble hun den andre norske kvinnen til å nå toppen av Mount Everest.

I 2008 oppnådde hun en ny milepæl ved å bli den første norske kvinnen til å bestige K2, verdens nest høyeste fjell.

Under nedstigningen fra fjellet mistet hun imidlertid ektemannen hennes, Rolf Bae (33), som ble tatt av et snøras.

"Jeg ser lyset fra hodelykten hans, og plutselig føles det som et jordskjelv. Bakken rister, jeg mister balansen og faller på tauene. Jeg ser at Rolfs lys forsvinner. Han er borte," fortalte Skog om den tragiske hendelsen i den svenske podkasten P3 Dokumentär i 2020.

Dagen etter våknet hun uten å ha forstått at ektemannen hadde omkommet. Klatremakkerene Lars Nessa og Øystein Stangeland måtte gi henne den hjerteskjærende beskjeden:

Nå deler Skog en hyllest til sin avdøde ektemann på Instagram, hvor hun reflekterer over de utfordrende forholdene de levde under da de besteg Mount Everest i 2004.

Du kan se innlegget nederst i denne artikkelen…

"Vi var så nyforelska, hadde bare kjent hverandre i noen få uker da vi dro på vår første tur til Himalaya. Det er 21 år siden jeg oppdaget at det faktisk fantes fjell utenfor Sunnmøre," begynner hun innlegget, som er dedisert til Bae.

Hun beskriver hvordan teltet deres bare hadde plass til to personer, og at soveposene hadde hjemmelagde fleeceinnlegg. De levde svært enkelt underveis på turen.

"Vi kjøpte ti kilo poteter i Tibet, og det ble potet til middag hver eneste dag i ukevis. Vi hadde ingen kokk i basecamp, ingen oksygenflasker og ingen innleide Sherpaer. Vi skulle ikke rapportere til store mediehus, kun til mamma, hver sjette uke. Vi hadde ikke selfiestang eller internett. Vi hadde hverandre, verden var vektløs, og vi var på eventyr," skriver Skog videre i innlegget.

"Vi giftet oss våren for 17 år siden, og derfor tenker jeg ofte på Rolf og oss på denne tiden av året, på hvordan alt var og hvordan livet kan være," avslutter hun innlegget.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.