Dronning Margrethe av Danmark slår i bordet: Prinsene skal jobbe mer

08/01/2018 12:30

Anniken Hauge

Gossip
Kronprins Frederik og prins Joachim jobbet usedvanlig mye i fjor.

Både Kronprins Frederik og prins Joachim har tatt i et tak i 2017. 

De danske prinsene jobbet vesentlig mer i fjor enn året før, og ifølge kongehusekspert Søren Jakobsen skyldes det at dronningen har slått i bordet. 

Det skriver danske Se og Hør

Tidligere har prinsene jevnlig blitt kritisert for å gjøre for lite for deres årlige millionapanasje. Men det har de tilsynelatende gjort noe med nå, for i forhold til året før, har prins Joachim økt arbeidsmengden med 40 prosent, og kronprins Frederik har nesten fulgt helt etter, skriver ugebladet. 

Men det er det en helt spesiell grunn til, mener Søren Jakobsen, som er forfatter og ekspert på de kongelige. 

- De er nødt til å vise at de er der for befolkningen og skattebetalerne. Hvis de ikke lever opp til rollene sine, holder ikke kongehuset i 1.000 år. De må prestere mer enn de har gjort, for tidligere har det vært for avslappet, sier han.

Eksperten er overbevist om at dronningen har sønnene sine en reprimande. Det skyldes blant annet at pensjonerte og svekkede prins Henrik ikke lenger er i stand til å utføre sine offentlige plikter i like stor grad som før.

Men det er ikke bare prins Henrik som er nødt til å redusere arbeidsmengden. Det må også dronningen selv, mener Søren Jakobsen:

- Hun har også et behov for avlastning. Hun er en dame som fyller 78, og det er to friske menn tilstede, så det er helt naturlig at hun ber de om dra en større del av lasset, fortsetter han.

Kronprins Frederik mottar årlig 18 millioner danske kroner i apanasje, mens lillebroren Joachim mottar 3,5 millioner danske kroner for jobben med å utføre kongehusets offisielle plikter.