Dronningen innlagt på sykehus

11/04/2024 12:17

Emma

Gossip
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Spanias tidligere dronning har vært innlagt på sykehus med urinveisinfeksjon.

Hun var dronning av Spania i nesten 39 år til hennes mann, kong Juan Carlos, abdiserte til fordel for deres sønn, kong Felipe.

I dag har dronning Sofia fortsatt tittelen dronning, og hun er fortsatt aktiv i kongelige plikter.

De offisielle oppgavene må imidlertid vente litt, ettersom den 85 år gamle dronning Sofia har vært innlagt på sykehus med urinveisinfeksjon.

Det skriver spanske El Independiente.

Ifølge mediene skal den spanske kongefamilien ha informert pressen om at dronningen kun er til observasjon, og at ting går både bra og raskt.

Greskfødte dronning Sofia er datter av kong Paul I og dronning Frederica av Hellas, og dermed er hun søster av avdøde kong Konstantin, som i en årrekke var konge av Hellas. I 1964 giftet kong Konstantin seg med den danske prinsesse Anne-Marie, dronning Margrethes yngste søster, som dermed ble dronning.

Det er også en forbindelse til den britiske kongefamilien, ettersom dronning Sofias far, kong Paul 1, var fetter av britiske prins Philip, som var gift med dronning Elizabeth.

Dronning Sofia har tre barn med landets tidligere konge, Juan Carlos: Prinsesse Elena (60), prinsesse Cristina (58) og Spanias nåværende konge Felipe (56).

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.