Forfatter skriver bok om ubåtsaken: - Peter Madsen har vært veldig åpen

27/12/2017 11:00

Anniken Hauge

Gossip
Foto: Ritzau/Tobias Nicolai
Foto: Ritzau/Tobias Nicolai
Forfatteren Thomas Djursing har mottatt et brev fra Peter Madsen.

Offentligheten har ikke hørt mye fra drapssiktede Peter Madsen siden siste fristforlengelsesmøte i oktober. 

Men ubåtbyggeren, som er siktet for drapet på den svenske journalisten Kim Wall, har nå gitt lyd fra seg inne i fengsel.

Det forteller forfatter Thomas Djursing, som tidligere har skrevet boken 'Rakett-Madsen', skriver danske Ekstra Bladet

Forfatteren har mottatt et lengre håndskrevet brev fra den 46 år gamle Peter Madsen, som sitter frivillig i isolasjon i Vestre Fengsel i København. Thomas Djursing mottok brevet etter han selv hadde tatt kontakt med ubåtbyggeren. 

- Peter har vært veldig åpen og fortalt hvordan han har det, hva som foregår og hvordan han lever. Men han er ikke klar enda for at det skal bli offentlig kjent hvordan han har det i fengselet på nåværende tidspunkt. Dessverre,sier  Thomas Djursing til Ekstra Bladet.

Ifølge forfatteren er Kriminalomsorgen samtidig vanskelig å samarbeide med, og han kommer derfor ikke til å møte Peter madsen på denne siden av rettsaken, da de ikke har lov til å snakke om saken på nåværende tidspunkt, forteller han.

Siden Peter Madsen ble pågrepet i august, har Thomas Djursing hatt en følelse av at det gjemmer seg noen mørke sider hos den kjent ubåtmakeren som han ikke har fått kjennskap til tidligere. Forfatteren skrev den første boken om   Peter Madsen i 2014, og nå er ambisjonen hans å fullende fortellingen.

- Jeg tror jeg bare har sett bruddstykker av hans mørke, men jeg har ikke tillagt det den betydningen som man muligens kan nå. Vi vet fortsatt ikke helt hva som skjedde, og det er veldig viktig for meg å understreke at Peter er uskyldig inntil det motsatte er bevist i retten. Men det er klart at sakens hendelser, spesielt parteringen, peker i retning av et større mørke i Peter enn jeg hadde trodd han hadde, sier han.

Thomas Djursing forteller dessuten at han aldri selv tidligere har tatt Peter Madsen i en løgn. 

Forfatteren er aktuell med en bokserie om 'Ubåtmysteriet', hvor han dykker ned i saken via kilder i miljøet, Peter Madsens blogg og tidligere uttalelser samt forfatterens egne refleksjoner.

Peter Madsen nekter seg fortsatt skyldig i drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Rettsaken mot Peter Madsen begynner i mars. 

Etter funn av arm i Køge Bugt: Nå reagerer Peter Madsens advokat​