Manchester United-spiller pågrepet og suspendert etter mistanke om voldtekt

31/01/2022 14:23

Emma Sletta

Gossip
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En Manchester United-spiller er pågrepet etter at noen offentliggjorte bilder, video- og lydklipp satte ham under gransking for både voldtekt og vold.

Den eneste 20 år gamle Mason Greenwood har allerede hatt stor suksess med sin fotballkarriere, og gjorde sin faste plass på et førstelag da han bare var 17 år og debuterte for Manchester United i 2019.

September 2019 scoret han også sitt første mål, og ble klubbens yngste målscorer noensinne i en europeisk turnering.

Den unge fotballspilleren har hatt ballen nær seg hele livet, og han har vært en del av Manchester Uniteds ungdomsakademi siden han var seks år gammel.

I tillegg til sin karriere i klubben, har han også spilt flere internasjonale kamper for England på ungdomsnivå, og han debuterte på landslaget 5. September 2020, i en kamp mellom England og Island.

Den gang var imidlertid gleden kort da han ble sendt hjem med lagkamerat Phil Foden 7. september fordi de to hadde brutt lagets Covid-19-regler ved å invitere gjester inn på hotellrommet.

Nå har den unge spilleren igjen kommet i søkelyset av en uheldig grunn, og denne gangen må de potensielle konsekvensene sies å være mye større hvis det viser seg at anklagene holder vann.

Flere britiske og internasjonale medier melder at Greenwood er arrestert og siktet for både voldtekt og vold. Dette bekrefter Greater Manchesters politi. 

En uttalelse fra politiet sa: "Greater Manchester-politiet ble gjort oppmerksomme på tidligere i dag (søndag 30. januar) om bilder og videoer på sosiale medier som ble delt av en kvinne som rapporterte hendelser med fysisk vold."

Politiuttalelsen fortsatte: «Det ble satt i gang etterforskning, og etter henvendelser kan vi bekrefte at en mann i 20-årene siden har blitt pågrepet mistenkt for voldtekt og vold. Han forblir i varetekt for å bli avhørt.»

Anklagene ble dannet fra en serie bilder, videoopptak og en lydfil fra 22. Oktober. Som ble delt på instagram av spilleres eks kjæreste, modellen Harriet Robson.

Innlegget har siden blitt slettet.

Ifølge Ladbible, siden han ble arrestert, har Manchester United kunngjort at Greenwood ikke vil delta på kamper eller trene med klubben "inntil videre."

En tidlig uttalelse fra fotballklubben lød på: «Vi er klar over bilder og beskyldninger som sirkulerer på sosiale medier. Vi vil ikke kommentere ytterligere før vi har fakta på plass. Manchester United vil ikke tolerere vold av noe slag.»

Senere kunngjorde de: "Mason Greenwood kommer ikke tilbake til trening eller å spille kamper inntil videre."