Maud Angelica Behn: Bryter sammen når hun snakker om han

05/06/2024 15:00

Emma

Gossip
Foto: TV 2/Per Christian Lind/NTB
Foto: TV 2/Per Christian Lind/NTB
Maud Angelica Behn forteller at det er mye som er vondt.

Prinsesse Märtha Louise (52), Lilli Bendriss (78), og Mari Manzetti (59) er aktuelle med podkasten «HeartSmart Conversations».

Podkasten, hvor de snakker på engelsk for å nå et bredere publikum, fokuserer på ektefølte og spirituelle samtaler, og i enkelte episoder har de med gjester.

I denne ukens episode er gjesten Märthas datter, 21 år gamle Maud Angelica Behn.

Det skriver flere norske medier, der i blant TV2.

Prinsesse Märtha Louise uttrykte i podkasten at Mauds tale reddet flere liv og berørte mange. Mauds mot ble anerkjent med ulike priser, og hun forteller at hun fortsatt blir stoppet på gata på grunn av talen.

Maud innrømmer at det var svært vanskelig å stå foran alle menneskene og holde talen, spesielt når hun var på sitt mest sårbare. Men ønsket om å hjelpe andre veide tyngre enn frykten.

"Jeg ønsket å hjelpe andre med talen, slik at de forhåpentligvis ikke ville ende opp som pappa. Selvmord må diskuteres mer, og jeg ville vise at det finnes alternativer. Uansett hva man går gjennom, finnes det alltid håp og andre muligheter. Selvmord trenger ikke være siste utvei," sier Maud.

21-åringen forteller at sorgen har vært stor, men meditasjon, tårer, og origamifugler har hjulpet henne gjennom prosessen. På et tidspunkt i samtalen blir hun rørt til tårer.

"Jeg hørte et sitat om sorg: «Sorg er kjærlighet uten et sted å gå», og det resonerte med meg. Det mest smertefulle med pappas død er at jeg har så mye kjærlighet for ham. Jeg viser den kjærligheten ved å lage origamifugler til ære for ham," sier hun med gråtkvalt stemme.

Maud forklarer at det å lage origamifuglene har vært terapeutisk, selv om hun ofte følte sinne over at faren ikke kunne motta dem fysisk. Hun fortsatte likevel, da det hjalp henne med sorgen.

Hun bestemte seg også for å dele fuglene med andre, både venner og fremmede, for å spre glede.

"Jeg ønsket ikke bare å fokusere på tapet av én person. Jeg ville også tenke på de rundt meg og dele origamifuglene med de jeg er glad i, og de som fortsatt er i livet mitt."

I japansk kultur symboliserer origami håp, og ifølge Maud kan man, ved å lage mange nok, ønske seg noe. Hun avslutter med å antyde at hun kanskje har laget nok fugler til å få ønsket sitt oppfylt, uten å avsløre hva ønsket er.

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.