Mette-Marits avsløring vekker oppsikt internasjonalt

Foto: Ritzau/AP

Etter Mette-Marit sent i høst avslørte at hun led av krystallsyken, blir hun nå hyllet i flere internasjonale medier.

I november ble det kjent at kronprinsesse Mette-Marit hadde fått krystallsyken, og rett før jul stilte hun opp i et åpenhjertig intervju med P3, hvor hun fortalte om hvordan hun lever med sykdommen.

Nå, flere uker etter at radioinnslaget ble sendt på lufta i Norge, vekker kronprinsessens intervju oppmerksomhet i utlandet, skriver Dagbladet.

En rekke internasjonale medier som People MagazineNew York Daily News, og Daily Mail har omtalt kronprinsessens ærlige skildringer av krystallsyken den siste uken.​

Les også

Popartist med kontroversielt utsagn: - Jeg gir datteren min ris

Det er spesielt Mette-Marits uttalelse om at hun først trodde hun var kommet i overgangsalderen, som har nådd overskriftene i utenlandsk presse.

Daily Mail legger i sin artikkel mye vekt på akkurat dette,  men understreker også viktigheten av Mette-Marits engasjemnt for UNAIDS, FNs avdeling som jobber med HIV og AIDS, samt hennes arbeid med frivillige organisasjoner og NORAD.

Se og Hørs hoffreporter, Anders Johan Stavseng, mener at kronprinsessens radiointervju trolig har vekket oppsikt fordi åpenhet blant kongelige kan virke forfriskende i utlandet:

- Åpenheten de viser er ganske annerledes enn mange andre kongehus. Kronprinsesse Mette-Marit var dønn ærlig i sitt radiointervju på P3. Som hun har vært tidligere, sier han og fortsetter: 

Les også

Dronning Margrethe av Danmark slår i bordet: Prinsene skal jobbe mer

- Hun har snakket om tabuer, og løftet folk som har det vanskelig og som blir stigmatisert. Hun har tidligere snakket både om mensen og sin fars alkoholisme. Temaer som er helt vanlige, men fortsatt litt tabubelagte.

Kjent programleder forteller åpenhjertig om flere år med panikkangst: - Det startet med en ekstrem redsel for å kaste opp