Nytt fra kongehuset: Stor forandring for kronprinsen

22/02/2024 15:00

Emma Sletta

Gossip
Foto: Shutterstock.com
Kronprinsen deltar hvert år, men i år blir det helt annerledes for han.

Siden den danske kongeløpet, Royal Run, startet i 2018 har danske kronprins Christian deltatt på hver eneste kongelige løpefest – med unntak av 2021, da han måtte prioritere skolen sin.

Til nå har kronprins Christian løpt hvert år i København, hvor han har løpt en "familiemil" med sine søsken samt dagens siste rute på 10 km gjennom Københavns og Frederiksbergs gater.

Men i år blir løpefesten annerledes for Christian!

Nå som han er 18 år og kronprins, vil han ta en enda større rolle i Royal Run. Det opplyser kongefamilien på sin Instagram-profil.

Kronprins Christian har sin egen «løpeby» når han løper i Brønderslev i år.

Tradisjonen tro løper også kong Frederik og dronning Mary rundt i landet når kongen løper i Fredericia, Aarhus og København, mens dronningen løper i Kalundborg.

Vi pleier også å se prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine på løpene i København, og på slutten av dagen når hele familien heier på løperne på Amalienborg slottsplass – og vi får håpe at det også skjer i år.

I år arrangeres kongeløpet 2. pinsedag, 20. mai, og i år er det satt publikumsrekord med hele 95.000 påmeldte over hele landet.