Prins Harry nektet politibeskyttelse: Starter rettslig kamp mot britisk regjering

17/01/2022 12:45

Emma

Gossip
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Prins Harry har lansert en juridisk kamp mot Storbritannias regjering etter at Home Office nektet ham politibeskyttelse hvis han og hans familie besøker Storbritannia.

Hertugen av Sussex, prins Harry, har sagt at han vil ta med sønnen Archie og datteren Lilibet til Storbritannia, som han mener er umulig, da det er for farlig, ifølge ham. Det skriver Unilad.

Prins Harry og hans kone Meghan Markle har uttrykt sitt ønske om et roligere liv langt borte fra sine tidligere kongelige plikter, og i januar 2020 kunngjorde de to at de gikk av som seniormedlemmer i kongefamilien.

Paret bor nå i California i USA, og selv om de ikke lenger er eldre medlemmer av kongefamilien, har de fortsatt vurdert behovet for sikkerhetsvakter, og paret har betalt for et privat sikkerhetsfirma for å beskytte dem når de er i USA.

De har tidligere uttalt at betalingen for sikkerhetsvaktene blant annet stammer fra avtalene paret har gjort med både Netflix og Spotify, som sikret dem hele millioner dollar. Det skriver The Independent.

Problemet er imidlertid at Harry mener at sikkerhetsfirmaet som beskytter dem i USA ikke er autorisert til å bruke de nødvendige maktmidlene og ikke har nødvendig informasjon for å beskytte ham og hans familie når de besøker hjemlandet.

Harry har derfor bedt om å få betale for politibeskyttelsen i Storbritannia selv, da han ikke ønsker å bruke skattebetalernes penger.

"Målet med prins Harry har vært enkelt - å sikre sin egen og familiens sikkerhet mens han er i Storbritannia, slik at hans barn kan bli kjent med sitt hjemland," sa en talsperson for prinsen, og uttalelsen fortsatte:

Under sitt siste besøk i Storbritannia i juli 2021 - da han skulle avduke en statue til ære for sin avdøde mor - ble hans sikkerhet kompromittert på grunn av mangel på politibeskyttelse da han forlot veldedighetsarrangementet.

Etter at et nytt forsøk på forhandlinger også ble avvist, søkte han en rettslig gjennomgang i september 2021 for å klage på grunnlaget for beslutningstakingen bak sikkerhetsprosedyrene, i håp om at dette kunne evalueres på nytt for å gi den åpenbare og nødvendige beskyttelsen.

Ifølge Unilad har en talsperson for den britiske regjeringen sagt at de ikke kan kommentere saken, da det er mot deres politikk å kommentere enkeltsaker, da det kan kompromittere individets sikkerhet.

Saken startet i september 2021, men har først nylig blitt offentliggjort da en britisk tabloidavis lekket informasjon om saken, og ifølge prinsens talsperson er det av denne grunn at prins Harry nå uttaler seg om saken, da han vil sørge for at det er sannheten som kommer ut.

Saken skal nå opp i Storbritannias høyesterett.