Prins Joachim føler seg misforstått av danskene: ‘Jeg er ikke slik dere tror’

18/12/2017 09:15

Anniken Hauge

Gossip
I en ny dokumentar åpner prins Joachim opp om livet som prins. Han snakker for første gang om det ryktet som har plaget ham i flere år.

I offentlighetens øyne har prins Joachim alltid vært en snobbete og arrogant prins. Ifølge prinsen selv er det en fordom som det ikke er noe hold i:

- Jeg er en følsom person. Jeg er også en person som har lært å ha en viss fremtoning, uasnett om det er i store offisielle begivenheter eller om det er som en privatperson som går ute på gata. Der har jeg fått rykte på meg for å være for stiv, hvilket har ført til at jeg da automatisk er arrogant, forteller prinsen i den danske dokumentaren.

Dokumentaren sendes på dansk TV 2.

Prinsen snakker blant annet om skilsmissen, salget av Schackenborg, hans rolle i kongefamilien og livet som familiefar.

- Jeg er som jeg er. Jeg er ikke slik dere tror eller hører, eller i noen tilfeller ønsker at jeg skal være. Jeg er et menneske av kjøtt og blod, sier han i dokumentaren.

I dokumentaren, som heter ‘Den andre prins - Joachim’, ser man familiefaren kjøpe konfirmasjonsklær til sønnen prins Felix, følge prinsesse Athena i barnehagen og øvelseskjøre med den eldre sønnen, prins Nikolai.

Prins Joachim ble gift med franske Marie Cavallier i 2008, som han har barna prins Henrik og prinsesse Athena med. Paret flyttet til Klampenborg i 2014, etter salget av Schackenborg Slott.