Prinsesse Ingrid Alexandra kunne valgt den enkle utveien: Men nektet

02/03/2024 07:00

Emma Sletta

Gossip
Foto: Det norske kongehuset / Ida Bjørvik
Foto: Det norske kongehuset / Ida Bjørvik
I et intervju avslører den norske forsvarssjefen at han er ganske imponert over landets prinsesse.

Nå imponerer Norges forsvarssjef Ingrid Alexandra landets forsvarssjef.

Det skjer etter at den 20 år gamle prinsessen trakk på seg uniformen i januar og begynte verneplikten i Ingeniørbataljonen i Skjold, hvor hun skal tilbringe et år.

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen sier til Dagbladet at prinsesse Ingrid Alexandra lett kunne tatt en enklere vei. I stedet har hun valgt livet som rekrutt, som inkluderer å sove i fellesrom og vaske toaletter.

– Hun hadde alle muligheter til å gå på militærskole eller offisersutdanning, men hun valgte førstegangstjeneste. Det synes vi er veldig fint, sier Eirik Kristoffersen til Dagbladet.

Ordene tillegges ikke mindre betydning av at prinsessen kickstartet sin militære tid i en periode da mystiske rapporter lød fra basen.

På uforklarlig vis ble flere vernepliktige truffet av neseblod og det spredte seg over hele bataljonen.

Selv om andre trolig var bekymret, slo det ikke prinsesse Ingrid Alexandra ut av kurs, og ifølge forsvarssjefen har en ydmyk prinsesse som en del av laget en positiv innvirkning på de andre rekruttene.

Som datter av kronprins Haakon er prinsessen nummer to i arverekken til den norske tronen, og både som far, bestefar og tidligere konger har hun valgt å videreføre tradisjonen med å gjøre karriere i Forsvaret.