Prinsesse Kates familiebilde trekkes tilbake: Fylt av feil

13/03/2024 08:00

Emma Sletta

Gossip
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Blir anklaget for grov digital manipulasjon.

Den britiske kongefamilien har havnet i en mediestorm etter påstander om at et nytt familiebilde av prinsesse Kate og hennes tre barn har blitt grovt digitalt manipulert.

Bildet, som skulle vært tatt av prinsen av Wales selv, er trukket tilbake av flere av verdens største bildebyråer som Reuters og Getty på grunn av mistanke om redigering, skriver Daily Mail.

Mens kongefamilien ikke har sagt noe, har bildebyråene handlet raskt og bedt om at bildet fjernes fra alle plattformer og slettes fra serverne av «redaksjonelle» grunner.

Det kontroversielle bildet, som fortsatt pryder kongefamiliens offisielle sosiale mediekanaler, viser prinsesse Kate i et ømt øyeblikk med barna sine.

Det er det første offisielle bildet av henne siden mageoperasjonen i januar.

Spesielt etterforskere i sosiale medier har rettet pekefingeren mot bildet, som de hevder inneholder flere alvorlige redigeringsfeil.

Beviset skulle blant annet være prinsesse Charlottes «tåkete skjørt» og et manglende erme, samt en skjev glidelås på Kates jakke.

Bildefeilene som har vakt oppsikt inkluderer også en manglende giftering på Kates finger.

Og at prins Louis' finger ser kortere ut enn de andre, samt en rekke andre detaljer som angivelig ikke stemmer med virkeligheten.