Prinsesse Sofia bryter uskrevne regelen

17/01/2021 15:24

Emma

Gossip
Det er sjelden å se de kongelige bryte de uskrevne reglene. Likevel er det akkurat dette svenske prinsesse Sofia har gjort.

Svenske prinsesse Sofia har tidligere vist at hun er en som ikke er blek for å uttrykke sine meninger og følelser offentlig.

Hun viser dette blant det faktum at både seg selv og hennes mann, prins Carl Philip, er involvert i kampen mot hat, trakassering og nettmobbing.

Det skriver norske Dagbladet.

Men hun prøver å unngå - som nesten alle kongelige gjør - uttrykker sine politiske meninger. Det er rett og slett en uskrevet regel at en person i hennes stilling ikke snakker politisk.

Tilsynelatende er det imidlertid unntak. I alle fall har hun uttrykt sin støtte til organisasjonen "Black Lives Matter", ifølge Sveriges Damtidning. Det er en organisasjon som bekjemper vold og systemisk rasisme mot svarte mennesker.

På Instagram har hennes hjerteprosjekt, Project Playground, som hun også er medgrunnlegger av, delt symbolet på det nyopprettede «Sverige i solidaritet med Black Lives Matter-bevegelsen».

Det er et symbol som ikke har blitt mindre relevant etter saken om afroamerikanske George Floyd, som døde i forbindelse med arrestasjonen av amerikanske politifolk.

Det betyr også at prinsesse Sofia nå går i fotsporene til den norske prinsesseN Märtha Louise, som også tidligere har delt et innlegg om saken på sin Instagram-profil:

"Stopp! Dette har gått for langt; drap på uskyldige menn og kvinner! Hvem er disse monstrene med forvrengte tanker som tror de har rett til å drepe på grunn av forskjeller i hudfarge?» sa den norske prinsesse Märtha Louise i innlegget sitt.