Stor årslønn: Ed Sheeran scorer kassen

04/10/2021 09:02

Emma

Gossip
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hitmusikeren tjener enorme summer på musikken sin

Ed Sheeran tjener virkelig gode penger på musikken sin. Det skriver Daily Mail, ifølge Ekstra Bladet– som har sett nærmere på selskapet Ed Sheeran Limited. Dette selskapet dekker bare musikkproduksjon hans.

Den 30 år gamle musikeren, som ikke kommer til Norge neste år for å opptre som en del av hans turne, tjente ikke mindre enn 31,7 millioner pund i 2020. Dette tilsvarer hele 277 millioner norske kroner.

Imidlertid forlot han ikke bare pengene på selskapets bankkonto. Til sammenligning har han bestemt seg for å gi seg selv til et utbytte på så mye som 21,35 millioner pund. Det betyr at han har fått en årslønn på 187 millioner kroner.

Selv om han bestemte seg for å behandle seg selv til et stort utbytte, betyr ikke dette at han bør være bekymret for om det er nok midler i selskapet.

Daily Mail rapporterer at Ed Sheeran Limited har en formue tilsvarende £ 231 millioner. Derfor har den 30 år gamle briten absolutt ingen grunn til å bekymre seg for selskapets økonomi.

Aktiv ejendomsinvestor

Ed Sheeran bruker imidlertid ikke sine mange millioner på tull. Derimot er han en aktiv eiendomsinvestor som investerer en stor del av sin formue i eiendomer. Han har gjort dette gjennom flere forskjellige selskaper, og har gjennom årene skrapt sammen mange eiendommer.

Ifølge Daily Mail er det anslått at han har investert i eiendommer verdt totalt 65 millioner pund, noe som tilsvarer mer enn 560 millioner norske kroner.

Skulle han ende opp en dag hvor han ikke lenger ønsker å lage musikk, er det knapt noen fare for at han går tom for penger. Neste år skal Ed Sheeran på turné igjen, og derfor forventes han også å tjene en enorm sum i 2021.

29. oktober slipper Ed Sheeran et nytt album hvorfra han allerede har gitt ut singlene «Shivers» og «Bad Habits», som har toppet listene over hele verden.