De færreste vet dette: Havregryn er et effektivt våpen i kampen mot snegler

19/06/2024 19:07

Sofie

Hage
Foto: Shutterstock
Les videre og lær mer om hvordan snegler kan bekjempes med havregryn.

Snegler kan være en skikkelig plage i hagen, der de spiser seg gjennom både blader og blomster uten å angre.

Heldigvis finnes det et triks som ikke krever bruk av sterke kjemikalier, men rett og slett en tur i kjøkkenskapet. Havregryn, som de fleste av oss allerede har liggende, kan være løsningen på problemet. Det skriver det tyske mediet Ruhr24.

Snegler er spesielt aktive når det er fuktig og vått, og derfor er det i slike perioder gartnere ofte ser at plantene sine blir spist. Men ved å bruke havregryn kan du lage en felle som distraherer sneglene fra plantene. 

Du trenger bare å blande litt vann med litt havregryn og deretter plassere blandingen i nærheten av plantene du vil beskytte.

Metoden fungerer fordi sneglene tiltrekkes av havregrynblandingen og velger å spise den i stedet for plantene. Dette gjør at gartnere kan plukke opp sneglene når de samles rundt fellen.

Selv om det kan være fristende å rett og slett sette en stopper for alle sneglene i hagen din, er det verdt å huske på at ikke alle snegler er skadelige. Faktisk bidrar noen snegler positivt til hagen ved å spise dødt materiale og dermed holde hagen ren og sunn.

Uansett er havregryn en effektiv og miljøvennlig måte å håndtere snegleangrep i hagen på, og det er både enkelt og billig.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.