De færreste vet dette: Havregryn er et effektivt våpen i kampen mot snegler

29/04/2024 15:15

Sofie

Hage
Foto: Shutterstock
Les videre og lær mer om hvordan snegler kan bekjempes med havregryn.

Snegler kan være en skikkelig plage i hagen, der de spiser seg gjennom både blader og blomster uten å angre.

Heldigvis finnes det et triks som ikke krever bruk av sterke kjemikalier, men rett og slett en tur i kjøkkenskapet. Havregryn, som de fleste av oss allerede har liggende, kan være løsningen på problemet. Det skriver det tyske mediet Ruhr24.

Snegler er spesielt aktive når det er fuktig og vått, og derfor er det i slike perioder gartnere ofte ser at plantene sine blir spist. Men ved å bruke havregryn kan du lage en felle som distraherer sneglene fra plantene. 

Du trenger bare å blande litt vann med litt havregryn og deretter plassere blandingen i nærheten av plantene du vil beskytte.

Metoden fungerer fordi sneglene tiltrekkes av havregrynblandingen og velger å spise den i stedet for plantene. Dette gjør at gartnere kan plukke opp sneglene når de samles rundt fellen.

Selv om det kan være fristende å rett og slett sette en stopper for alle sneglene i hagen din, er det verdt å huske på at ikke alle snegler er skadelige. Faktisk bidrar noen snegler positivt til hagen ved å spise dødt materiale og dermed holde hagen ren og sunn.

Uansett er havregryn en effektiv og miljøvennlig måte å håndtere snegleangrep i hagen på, og det er både enkelt og billig.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.