Du har det allerede hjemme: Denne drikken er den beste gjødsel for pelargonier

29/05/2024 07:00

Emma

Hage
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Drikken er billig, effektiv og enkel å håndtere.

Pelargonier er blant de mest populære plantene for både hager og balkonger, og deres vakre blomstring er et viktig varemerke for blomsten.

For å sikre blomstring er det imidlertid noen preparater som kan være av stor betydning.

Faktisk kan blomstring sikres uten bruk av kjemikalier.

En enkel løsning finnes i en drink som mange allerede har på kjøkkenet: melk.

For at pelargoniaene dine skal blomstre frodig, er det viktig å gjødsle dem på en balansert måte. Melk er en utmerket naturlig gjødsel, da den inneholder viktige næringsstoffer som kalium og kalsium, som er avgjørende for plantevekst og utvikling.

Det skriver det tyske medie Chip.

For å lage melkegjødsel må du blande i henhold til forholdet mellom en liter melk med tre til fire liter vann. Denne blandingen bør brukes til vanning av pelargoniaer, men ikke mer enn en gang i måneden for å unngå overgjødsling, noe som kan skape ubalanse i jorda.

Fungerer ikke til alle planter

Det er verdt å merke seg at mens melkegjødsel er gunstig for pelargoniaer, er det ikke nødvendigvis egnet for alle planter. Noen planter kan være følsomme for melk og kan til og med bli skadet av det.

Med denne enkle metoden kan du sikre at pelargoniaene dine trives uten å måtte ty til kjemisk gjødsel. Ikke bare gjør det det lettere for deg å ta vare på plantene dine, men det er også et mer miljøvennlig alternativ. Ved å bruke melk som gjødsel kan du oppnå vakre, blomstrende pelargoniaer på en bærekraftig måte.