Et naturlig alternativ til roundup: Slik dreper du ugress på et blunk

10/05/2024 10:00

Sofie

Hage
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det krever kun to ingredienser som alle har på kjøkkenet.

Ugress er en plage i enhver hage eller uterom, men det er spesielt vondt når det bryter gjennom grus- og terrasseoppkjørsler. Det skriver Express

Ugrasfrø kan reise gjennom lufta eller via fugler/insekter, og er det jord, fuktighet og solskinn vil ugresset snart spire.

Et naturlig alternativ

Mens gartnere aldri helt blir kvitt ugresset som finnes i hagen deres, har hageentusiaster delt metoder for å bli kvitt dem når de skyter opp i lengre perioder.

På Gardening UK Facebook-siden diskuterte en kvinne om hun skulle bruke en kjemisk ugressmiddel eller om det fantes en bedre løsning for å bli kvitt ugress i oppkjørselen.

Maura Sheen skrev:

"Hei folkens, er det verdt å bruke ugressmiddel på grusen min, eller ville regnet bare fortynne det? Jeg har en grusoppkjørsel og hater å bruke Resolva eller Roundup fordi det forårsaker helseproblemer og lurte på om det fantes et bedre naturlig alternativ som fungerer akkurat som fort."

Kokende vann

De fleste gruppemedlemmer foreslo at Maura enten bruker kokende vann alene for å drepe ugresset eller kombinerer det med salt.

Christine Kempster kommenterte: «Kokende vann fra kjelen. Vi bruker denne metoden for ugress på oppkjørselen og stiene - mye vennligere enn kjemikalier."

Som svar til Christine sa Kathryne Peddie:

"Ja! Dette fungerer veldig bra. Vi har hatt gjenstridige tistler som kommer opp på siden av terrassen vår, og kokende vann er den beste måten vi har funnet så langt (til tross for kommersiell styrke ugressmiddel og lag med hardcore, sand, membran og småstein). )."

Wilson McAvoy sa: "Kokende vann."

Ann Leader svarte: "Jeg er enig, kokende vann er mektig."

Lisa Fletcher skrev: "Sett kokende vann på gresset ditt. Det fungerer virkelig."

Tilsett litt salt

Det er verdt å merke seg at for de som bruker salt med kokende vann, kan det bare brukes i områder gartnere ikke planlegger å dyrke noe, da salt forurenser jorden.

Kd Brookes sa:

"Hvis du aldri vil at noe skal vokse her igjen, bruk salt og varmt vann. Saltet dreper plantene og det varme vannet vil hjelpe ugresset til å absorbere saltet raskere og også bidra til å drepe ugresset raskest. Innkjørselen min pleide å være dekket av ugress, nå har jeg ikke noe ugress som vokser. Jeg bruker et salt til vann-forholdet. Nå heller jeg salt på ugresset og heller deretter vann på dem.

Jeanette Barnes sa: "Salt hver gang. Jeg bruker det alltid, men ikke for steder med blomster."

Judi Murphy skrev: "Jeg bruker salt og vann. Jeg lærte om det for tre år siden og har brukt det siden.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.