Gartner avslører: Den største feilen gartnere gjør når de tilbereder hortensiaer for neste år

07/05/2024 16:00

Sofie

Hage
Foto: Shutterstock
Hortensia er en vakker bukett av farger og ser bra ut i hagen om sommeren og utover høsten. Og til høsten må hageeierne forberede dem på året som kommer – men det er én feil de må unngå, ifølge gartneren.

Når dagslyset begynner å avta tidlig, er det på tide å forberede hortensiabusken for vinteren.

Hageekspert Jessica Walliser, en kjent gartner og forfatter av syv hagebøker, har delt noen nyttige råd med Savvy Gardening om en oppgave som "aldri" bør gjøres om høsten for å sikre at hortensiabusken fortsetter å blomstre vakkert.

Hun uttalte at uansett hvilken type hortensia du dyrker, er det "ikke nødvendig å gjøre noen beskjæring om høsten, uavhengig av variasjonen av hortensia."

Slik bør du beskjære dem

Hortensia kan deles inn i to kategorier: de som blomstrer på gammelt tre og de som blomstrer på nytt tre.

For de som blomstrer på gammelt trevirke, er den beste tiden for beskjæring sommeren, mens de som blomstrer på nytt treverk kun bør beskjæres om våren.

Eksperten advarer om at «høstbeskjæring kan fjerne blomsterknopper til neste år», avhengig av hvilken type hortensia du har.

Dessuten kan beskjæring på feil tidspunkt føre til "færre blomster eller til og med ingen blomster i det hele tatt neste år."

Det er veldig vanlig at gartnere prøver å fjerne områder av planten som de tror er døde stengler om høsten, men denne praksisen kan resultere i en plante som er «mer utsatt for vinterskader og produserer færre blomster året etter».

Jessica la til: "Du risikerer til og med å beskjære neste års sovende blomsterknopper. Kort sagt, unngå å beskjære hortensiaer om høsten."

Alternativt kan du gjøre dette

I stedet for å beskjære dem, kan du imidlertid med fordel fjerne visne blomster gjennom en prosess som kalles «nipping».

Nipping betyr å fjerne visne eller døde blomster fra planter for å opprettholde attraktiviteten og fremme flere oppblomstringer.

"På grunn av årstiden vil fjerning av visne hortensiablomster ikke påvirke kvaliteten eller størrelsen på blomstene i den kommende vekstsesongen," bemerket eksperten.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.