Gjør dette og stemorsblomstene dine vil blomstre for alltid

03/05/2024 18:00

Sofie

Hage
Foto: Shutterstock
På denne måten vil stemorsblomstene dine blomstre mye lenger.

Stemorblomster er en populær blomst som pryder utallige balkonger og hager med sine vakre farger. Stemorblomster kan faktisk ha en lang blomstringsperiode hvis den tas godt vare på. 

Følger du disse fem geniale tipsene som kun krever vanlige husholdningsprodukter, kan du nyte de vakre stemorsblomstene dine veldig lenge. Det skriver Berliner Kurier.

  1. Kaffegrut

Stemorblomster har godt av lett sur jord og kaffegrut er flott for å justere pH og tilføre næringsstoffer.

  1. Eggeskall

Tilsett knuste eggeskall i jorden for å berike stemorsblomstene dine med planteforsterkende kalsium. 

  1. Urtete

Å tilsette litt urtete til stemorsblomstene er en god idé, siden teblandingen bidrar med verdifulle næringsstoffer til plantenes vekst.

  1. Kamille te

Kamillete kan brukes som et naturlig middel mot soppinfeksjoner ved å sprøyte den direkte på plantens blader.

  1. Hvitløksvann

En hjemmelaget blanding av hvitløk og vann fungerer som et forsvar mot bladlus og snegler. Spray blandingen på bladene for å beskytte blomstene dine.

I tillegg er det godt å vite at stemorsblomster trives i sol eller delvis skygge og foretrekker kjøligere temperaturer, noe som gjør dem til perfekte vår- og høstblomster. For å oppnå optimal vekst må jorda være næringsrik og veldrenert med en lett sur til nøytral pH-verdi.

Det er viktig å holde jorda fuktig uten å overvanne. Regelmessig vanning er viktig, spesielt i tørre forhold. Sist, men ikke minst, er det viktig å regelmessig fjerne de falmede blomstene.

Ved å bruke disse enkle tipsene forlenger du stemorsblomstene, og du vil derfor kunne nyte synet av de vakre blomstene veldig lenge.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.