Har du avblomstrede påskeliljer i hagen din? Dette bør du aldri gjøre

08/05/2024 13:00

Emma

Hage
Foto: Shutterstock.com
Du bør aldri gjøre dette med dine avblomstrede påskeliljer.

Våren betyr at påskeliljer dukker opp overalt, men hva gjør du når de vakre blomstene begynner å visne? Mange føler seg umiddelbart kallet til å kutte bort de avblomstrede delene, men dette er ikke alltid den beste løsningen.

Det skriver det tyske medie Mein Schöner Garten.

Det er viktig å huske at bladene på påskeliljer er mer enn bare estetikk. De bidrar til å sende næring ned til løkene under jorden, slik at blomstene kan komme tilbake neste år. Derfor bør du la bladene være i fred.

Men hva med de visne blomstene? Her er det derimot lurt å bruke saksen og klippe dem av. Når blomstene er borte, slutter planten å bruke energi til å lage frø og kan i stedet lagre energien til neste års blomstring.

Etter blomstring er det også smart å gi plantene litt ekstra gjødsel, gjerne en som løses opp i vann og virker raskt. Det hjelper pærene å samle styrke til neste vår.

Hvis påskeliljene dine ikke har blomstret så godt som de pleide, kan det være et tegn på at jorden er overfylt med pærer og de kjemper for plass og næring. I så fall lønner det seg å grave opp løkene og plante dem på et nytt sted i hagen.

Til slutt, hvis du har påskeliljer i en gryte, ikke kast dem ut når de visner. Plant dem heller ut i hagen. Husk å plante dem dypt - minst to ganger lengden på pæren - og vann godt. Da kan du glede deg over blomstene igjen neste år.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.