Har du utstyret i orden? 7 ting enhver hageeier bør ha for hånden

27/04/2024 19:00

Emma

Hage
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
De gjør både arbeidet mye enklere og mindre tidkrevende!

Enten du er en erfaren gartner eller ny i livet som planteentusiast, kan det å ha de beste verktøyene utgjøre hele forskjellen.

Selv om vi kanskje har våre favoritter vi sverger til, er det noen undervurderte hageverktøy du ikke visste du trengte. Faktisk blir noen av disse ofte ignorert eller ansett som unødvendige.

Det skriver Toms Guide.

Dette er kanskje ikke de mest populære hageredskapene, men de vil garantert gjøre oppgavene dine håndterbare og enklere. I tillegg vil disse bidra til at vekstsesongen for planter og grønnsaker går jevnt.

1. Knebeskyttere

Hvis du ofte graver i bakken eller fjerner løvetann i lange perioder, kan du ha nytte av knebeskyttere eller en knebeskytter.

Disse essensielle verktøyene kan gi mye nødvendig støtte, beskyttelse og komfort. Resultatet er at du kan ha en hyggelig dag i hagen på harde eller ujevne overflater over lengre tid.

2. Spiss/skarp beskjæringssaks

Når det gjelder beskjæring av våre vakre blomster og busker, er ikke alle beskjæringssakser skapt like. Og du trenger definitivt en av de beste "bypass"-skjærerne for å få jobben gjort bra.

Disse essensielle verktøyene er designet med to skarpe kniver som omgår hverandre for å skape et presist og rent kutt.

I motsetning til ambolt (knusing) beskjærere, vil spisse bypass beskjærere tillate deg å kutte nær knoppen uten å skade eller knuse stilken.

Dette gjør den til det perfekte verktøyet for å beskjære rosebusker, kutte friske urter, blomsterstikkinger eller andre levende stengler med mindre diameter.

3. Såbelte/frøbelte

Å så frø kan ofte være en vanskelig oppgave og det kan ta mye tid og tålmodighet. Så hvorfor ikke velge frosketape i stedet?

Disse er ganske enkelt frøede bånd med enkelt eller flere typer frø som allerede er plassert mellom tynne lag med vev, i perfekt avstand for dyrking.

For å plante frøene, klipp eller riv av lengden på frøbåndet som tilsvarer raden din og plant frøbåndet i riktig dybde. Når plantene begynner å spire, vil den biologisk nedbrytbare teipen som holder frøene oppløses.

4. pH-måler

Før du begynner å plante sesongens blomster eller grønnsaker, er det alltid en god idé å teste kvaliteten på jorda først. Kontroll av jordens pH-nivåer vil indikere hvor sur eller alkalisk jorda din er, noe som kan utgjøre hele forskjellen for hagearbeidet ditt.

I tillegg vil det å vite dette bidra til å optimalisere veksten, forbedre deres ernæringsmessige balanse og produsere sunne planter og produsere.

Ideelt sett bør pH-balansen til hagejord være mellom 5,8 og 6,5. Nivåer under eller over vil gi vekstproblemer, men kan justeres med elementer som hagekalk.

5. Vanningsstang

Den første kommunen har allerede innført vanningsforbud som følge av den ekstreme tørken, men man kan derfor allerede nå forberede seg på tider hvor det ikke er mangel på vann.

Hvis du ønsker å gjøre vanning av hagen din enklere (uten sprinkler eller dryppvanning), kan en vannkanne utgjøre hele forskjellen. I motsetning til vanlige vannkannere, kan dette stavlignende verktøyet enkelt festes til enden av en slange, nær håndtaket.

Vannet vil strømme gjennom stangen til et vannbryter/sprinklerhode som sprøytes ut i en regnlignende dusj til hagen din.

Vannstaver er nyttige, spesielt for å nå høye steder som hengende kurver, busker, høye rosebusker og til og med plenpleie. I tillegg kan du erstatte forskjellige dyser og spraytyper for å passe dine spesifikke planter og hagebehov.

6. Ugressstang

Selv om det kan være effektivt å trekke ugress for hånd, kan det være en kjedelig oppgave hvis du har mye å forholde deg til. Invester i en håndlukemaskin eller ugresssparkel for å fjerne ugress for å spare både tid og krefter.

Bare stikk lukepinnen ned i jorden og flytt bunnen rundt for å løsne jorden. Mens du holder ugresset ved stilken med den ene hånden, bruk den andre hånden til å skyve tindene på håndlukemaskinen ned i jorden i en 45-graders vinkel omtrent 10 centimeter fra bunnen.

Skyv deretter håndtaket på ugressmaskinen rett ned mot bakken, som fungerer som et håndtak for å løfte ugressets røtter ut av bakken

Disse vil sørge for at du blir kvitt hele roten, og ikke bare den øverste delen av planten - som bare ville vokse ut igjen!

7. 20-liters bøtter

Dette er kanskje ikke et spennende verktøy, men 20 liters bøtter er et av de beste hageredskapene du ikke visste du trengte! Faktisk sverger de fleste gartnere til dem takket være deres mange bruksområder.

Fra å bruke den som en bøtte til å kaste ugresset i for å bære til komposthaugen, samle friske urter eller blomster, eller til og med lagre håndverktøyene dine i, er den ydmyke bøtta utrolig praktisk.

Og du kan til og med dyrke et bredt utvalg av frukt og grønnsaker i dine store bøtter. De er dype nok til å romme røttene til de fleste planter og flotte for plassering i kompakte rom på en terrasse eller veranda.

Bare sørg for å bore hull i bunnen for å gi god drenering når du planter.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.